Transformarea digitală în HR, în scădere în companiile din România

Transformarea digitala in HR

Bugetul de digitalizare HR

Aproape 7 din 10 companii spun că au aproximativ același buget ca și anul trecut alocat pentru digitalizarea funcției de HR, 7% au crescut acest buget cu mai mult de 20% în 2018, iar 6% au avut o creștere cu mai puțin de 20%. Totuși, pentru 12% dintre companii acest buget a scăzut în 2017 cu mai mult de 20% față de anul trecut, în timp ce 6% au avut o scădere cu mai puțin de 20% a acestui buget.

Concluzie

O posibilă explicație pentru scăderea interesului în digitalizarea proceselor HR se poate regăsi în contextul economic și politic actual, în care 27% dintre companii spun că nu fac investiții în a doua parte a anului 2018 față de numai 18% în prima parte a anului, conform studiului Valoria “Evoluția afacerilor în România în 2018“.

Însă, în această luptă pe talentele din piață este probabil să câștige companiile care exploatează tehnologia pentru a utiliza la maximum potențialul datelor din sistemele lor de resurse umane. Cum ne pregătim angajații pentru meseriile viitorului dacă nu avem un HR adaptat viitorului?

(Foto: Muse Fablab, www.flickr.com)