Angajamentul este ca un dans reuşit între doi parteneri: angajat şi angajator

Angajamentul membrilor unei echipe tine foarte mult de obiectivele clare catre care se indreapta toti

Angajatul vine cu angajament de acasă? Sau trebuie generat / „injectat” în cadrul organizaţiei?

Bagajul de abilităţi, cunoştintele, motivaţia, temperamentul, educaţia şi experienţa profesională contribuie mult la nivelul de angajament al oamenilor. Este greu de crezut că un angajat pesimist, distructiv, irascibil şi cu slabe abilităţi de lucru în echipă poate fi transformat total de către un manager, chiar împotriva voinţei angajatului. De aceea, cred că angajamentul este un fel de „mic dejun” de la hotel: contează să fie din ingrediente de calitate, disponibil în cantităţi suficiente, servit într-un mediu plăcut. Şi e clar că ziua curge mai greu dacă echipa de management nu îl pune la dispoziţie. Însă dacă nu facem efortul minim de a ne duce spre „platouri pentru a ne pune ceva în farfurie” este greu să ni-l însuşim, ca angajaţi.

Cum se construieşte angajamentul?

Rămânând în zona de metafore, angajamentul se construieşte ca un dans reuşit între doi parteneri: angajat şi angajator. Muzica este importantă, publicul ajută mult, iar talentul şi experienţa celor doi parteneri sunt vitale pentru a nu se inhiba unul pe altul. Angajamentul construit în timp poate dispărea uşor atunci când dispare încrederea, iar obiectivele devin divergente.

Aţi fost dezamăgit, vreodată, de angajamentul anumitor oameni în care aţi crezut / investit?

Într-o echipă este greu să fii dezamagit atât timp cât obiectivele sunt comune, asumate şi urmărite cu aceeaşi energie. Valorile personale sunt foarte importante şi probabil că dezamăgirile apar atunci când constatăm că valorile sunt total diferite. Este firesc ca uneori să apară şi situaţii neaşteptate din partea unor oameni în care am investit încredere, alături de care am lucrat şi am realizat lucruri interesante, însă atât timp cât rămân cazuri izolate, pot spune că intră în sfera lucrurilor normale într-o organizaţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •