Crește cererea pentru destinațiile exotice, în turismul corporate

Crește cererea pentru destinațiile exotice, în turismul corporate

De ce ar fi mai interesantă o ieșire din țară, decât una în România?

Nu spunem că este mai interesantă o ieșire din țară decât o vacanță în România. În ambele situații sunt nenumărate locuri de vizitat. Fiecare ieșire și fiecare vacanță poate fi interpretată ca o carte nou citită. Sunt locuri pline de încărcătură istorică, de obiective despre care am citit sau am auzit și pe care le înțelegem și le simțim mult mai bine dacă le și vedem. Dar, în zilele noastre, ieșirile din țară sunt mult mai facile decât în trecut și ar fi păcat să nu profităm de acest lucru.

Care sunt dificultățile cu care vă confruntați, în activitatea dvs.?

Situațiile mai delicate apar atunci când serviciile și munca în sine, a furnizorilor de servicii turistice, este devalorizată. Acest lucru se întâmplă pe fondul politicilor agresive de reducere de costuri pe care multe companii din domeniul nostru le adoptă și ale căror efecte le resimțim și noi, ca posibili furnizori.

S-a întâmplat vreodată ca un client, care a călătorit în interes de business cu agenția pe care o reprezentați, să ceară oferte pentru vacanțele personale?

În majoritatea cazurilor, clienții care beneficiază de serviciile noastre pentru călătoriile lor de afaceri, ne solicită oferte și pentru vacanțele lor personale. Pentru ei suntem, cu siguranță, prima opțiune, deoarece avem o experiență și o istorie comună.

Cum ați descrie piața locală de turism?

În ultimii ani, profilul turistului român a evoluat foarte mult în direcția căutărilor de experiențe inedite, multe asociate cu pasiunile lor. Majoritatea turiștilor au un plan deja stabilit, o destinație visată, iar rolul consultantului de turism este acela de a găsi cel mai bun raport calitate – preț pentru a le îndeplini clienților cele mai speciale dorințe de călătorie.

Citește și: Turism medical: Cum funcţionează sistemul prin care mii de străini vin să se trateze în RomâniaCâte crame din România practică turismul viticol

  •  
  •  
  •  
  •  
  •