Ferruccio Fiordispini: “Emergenetics este o metaforă care funcționează precum creierul”

Ferruccio Fiordispini, Master Trainer Emergenetics si Country Representative pentru Italia, a facut o scurta vizita în Romania.

Care este aplicabilitatea instrumentului la nivel organizațional?

Mai întâi, aș recapitula, pe scurt, cele patru stiluri de gândire:

  1. Analiticul: întreabă “de ce?”, gândește limpede, este rațional, logic, se bazează pe cifre, învață din analiza mentală;
  2. Structuralul: întreabă “când?”, “cum?”, este pragmatic, previzibil, îi plac schemele, procesele, urmărește planul, se ocupă de detalii;
  3. Socialul: întreabă “cine?”, este emoțional, relațional, intuitiv, îi place să ajute oamenii, îi plac poveștile;
  4. Conceptualul: întreabă “ce?”, este imaginativ, vizionar, gândește în metafore, îi place neprevăzutul.

Acum, revenim la întrebare. Într-o organizație, este bine să se asigure diversitatea. Emergenetics chiar livrează profiluri ale echipei, ca un fel de medie a profilurilor membrilor ei, fiind un instrument de diagnoză al grupului. Nu cred că este nevoie să insist asupra nevoii de a avea în companie / echipă oameni din toate stilurile de gândire și comportament. Cred că este suficient să ne imaginăm o echipă de fotbal în care toți cei 11 jucători ar fi atacanți, sau toți ar fi mijlocași stânga, sau toți ar fi portari… Ce șanse ar avea să câștige!?

Ce diferențiază Emergenetics de alte instrumente psihometrice?

Emergenetics nu prevede, de exemplu, performanța, nu o măsoară, nu o anticipează. El arată unde sunt punctele tale tari, ce tendințe ai în gândire și în comportament, adică unde se află zona ta de confort. Iată de ce el poate fi util în motivarea oamenilor din echipa ta, pentru că știi să le dai acele task-uri pe care le fac din plăcere, cu ușurință.

Emergenetics se bazează pe un model științific, medical, mai degrabă decât pe unul psihologic. Permite echipelor să se perceapă ca un întreg. Evidențiază diferențele dintre femei și bărbați. Și, mai ales, demonstrează că oamenii pot trece de la un punct al spectrului de preferințe la altul, în funcție de situație, ceea ce confirmă vocația noastră profund umană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •