Cele zece legi în social media marketing

Cele zece legi in social media marketing

6. Legea influenței
Investiți timp în găsirea influențatorilor online de pe piața voastră, care au public de calitate și sunt susceptibili de a fi interesați de produsele, serviciile și afacerea voastră. Conectează-te cu acei oameni și lucrează pentru a construi relații cu ei.

Dacă ajungeți pe radarul lor ca fiind o sursă autoritară, cu informații utile și interesante, aceștia ar putea să vă distribuie conținutul pe paginile lor, ceea ce v-ar putea expune afacerea în fața unui public nou, imens.

7. Legea valorii
Dacă nu faceți decât să vă promovați produsele și serviciile direct vă petreceți tot timpul pe internetul social, oamenii vor înceta să vă asculte. Trebuie să adăugați valoare conversației. Concentrați-vă mai puțin pe conversii și mai mult pe crearea de conținut calitativ și pe dezvoltarea relațiilor cu influențatorii online. Cu timpul, acești oameni vor deveni un puternic catalizator pentru marketingul de tip word-of-mouth pentru afacerea voastră.

8. Legea recunoștinței
Nu ați ignora pe cineva care încearcă să vă contacteze, atunci de ce ați ignora pe cineva în online? Construirea relațiilor este una dintre cele mai importante etape ale succesului de marketing în social media, așa că întotdeauna trebuie să considerați valoroasă fiecare persoană care ajunge la voi.

9. Legea accesibilității
Este greșit să publicați un conținut, iar apoi să dispăreți din vizor. Fiți la dispoziția publicului. Asta înseamnă că trebuie să publicați conținut în mod constant și să participați la conversații. Oamenii care vă urmăresc în online pot fi nestatornici și nu vor ezita să vă înlocuiască dacă dispăreți vreme de săptămâni sau luni.

10. Legea reciprocității
Nu vă puteți aștepta ca alții să vă împărtășească conținutul și să vorbească despre voi dacă nu faceți același lucru pentru ei. Deci, o parte din timpul pe care petrecut în social media ar trebui să vă concetrații pe distribuiri și discuții pe seama conținutului publicat de către ceilalți.

Foto credit: Praveesh Palakeel / Unsplash