Principalele calități ale unui lider excepțional

Principalele calitati ale unui lider exceptional

Fiți dispus să-i ascultați pe ceilalți

Cu toții vrem să simțim că știm ce este mai bine și că planul nostru de acțiune este cel potrivit. Deși este important să avem o viziune și să o respectăm, este la fel de imperativ să fim dispuși să o căutăm și să asculăm feedback-ul și preocupările echipei. Liderii buni înțeleg că smerenia este o calitate importantă a conducerii.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Prin o oarecare conștientizare și compasiune de sine, un lider puternic poate „maximiza potențialul uman, mai întâi în sinele cuiva și apoi în ceilalți”, a declarat Kevin Crawford, un consilier executiv independent. Liderii buni, a sugerat el, pot recunoaște defectele unui plan și pot înțelege că altcineva din companie poate avea o soluție mai bună.

„Managerii controlează; liderii influențează”

„Liderii au nevoie de competențe bine dezvoltate în compasiune și empatie”.

Liderii puternici au o fermă înțelegere a realității și nu sunt ușor influențați de critici. Această acceptare le permite să aducă un sens mai mare de obiectivitate muncii lor.

Când liderii puternici caută sfaturi și le ascultă, le folosesc pentru a acționa cu integritate, a spus Howard M. Shore, fondator și CEO al Activate Group Inc.

„Prea mulți oameni își aleg propriile interese fără ezitare și apoi acționează surprinși de sugestia că oricine altcineva ar avea în vedere o altă alegere”, a spus Shore.

Aveți încredere în echipa dvs. și câștigați-i încrederea. Într-un cadru de afaceri, este important să rețineți că toți cei din echipa dvs. sunt adulți. De prea multe ori, liderii de afaceri micromanageriază fiecare aspect al afacerii lor, de obicei printr-o formă de neîncredere pe care au perceput-o în oamenii care lucrează în subordinea lor.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

La fel cum este important să aveți încredere în angajații dvs, este, de asemenea, imperativ să le câștigați încrederea. Un lider bun se străduiește să obțină acea încredere și loialitate, sprijinind membrii echipei, ajutându-i cu probleme cotidiene și încercând să afle mai multe despre fiecare membru al echipei, potrivit lui Matt Scott, proprietarul Termit.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •