Promovarea nu este linia de sosire, ci doar un nou start

Promovarea nu este linia de sosire, ci doar un nou start

Mihai Zant, Senior International Trainer & Management Consultantconsideră că, în calitate de junior manager, ești mai tehnic și că, în general, multe organizații fac greșeala de a-l promova pe cel mai bun expert din echipă. Când ajungi în noua poziție, ai 70% abilități tehnice și 30% abilități manageriale. Pe măsură ce urci, devii mai strategic, iar procentajul se inversează. Sau așa ar trebui să se întâmple. Devii din ce în ce mai generalist și trebuie să-ți dezvolți abilitatea de a influența și de a interacționa  cu oamenii pe o scară mai largă, în funcție de industrie.

„Aș spune că ar trebui să construiți pe forțele oamenilor. Dacă vă concentrați asupra defectelor, puteți deveni cel puțin mediocru. Dacă vă concentrați pe punctele forte, puteți atinge excelența. Acest lucru este valabil și pentru oamenii pe care îi conduceți. Aveți strategia generală, selectați lucrurile de bază pe care le puteți face cu echipele voastre și concentrați-vă asupra acestora. Nu poți face totul singur”, consideră Mihai Zant.

Adina Vidroiu, HR Manager, enumeră trei principii simple de conducere pe care se bazează compania în care lucrează: claritate, energie, succes.

„Trăim într-un mediu foarte complex, zi de zi. Acest lucru înseamnă că trebuie să aveți capacitatea de a crea claritate atât pentru voi, cât și pentru ceilalți. Oferiți o direcție și faceți lucrurile simple.
Generarea energiei înseamnă crearea unui mediu de optimism, pasiune și libertate de a spune ceea ce credeți și gândiți.
Al treilea ar fi acela de a oferi succes. Uneori, atunci când ne imaginîm succesul, ne gândim la efort continuu și la obținerea rezultatului. Dar asigurați-vă că succesul înseamnă, de asemenea, să vă depășiți limitele și să vedeți pădurea de după copaci.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •