Recrutarea pe bază de recomandări

Marile companii renunta la ierarhiile traditionale si le inlocuiesc cu marketplace-uri de talente

Cât credeți că sunt dispuse companiile să plătească pentru o recomandare?

Q: Cât plătiți la ora actuală pentru o angajare prin referințe (fie cash, fie în servicii)?

Majoritatea angajatorilor (56,7%) plătesc acum între 100-300 euro, 31,3% plătesc diferențiat, în funcție de profilul candidatului dorit, iar 8,5% plătesc între 300-500 euro pentru o recomandare care se dovedește a fi potrivită. Sunt companii care alocă și peste 500 / 1.000 euro / referință, dacă atragerea candidațiilor potriviți pentru postul disponibil se dovedește a fi o provocare. Vorbim aici, în special, despre pozițiile Senior sau cele Executive.

Q: Când plătiți persoana care a făcut referința?

60% dintre angajatorii respondenți spun că banii ajung la persoana care a făcut recomandarea după ce persoana angajată își încheie cu succes perioada de probă, în timp ce 20% apelează la diverse alte metode: jumătate din sumă – la angajarea persoanei recomandate, jumătate – după ce candidatul își încheie cu succes perioada de probă; după șase luni de la angajare; fracționat: la o lună, 3 și 6 luni.

BestJobs lansează, în curând, un serviciu de recrutare online prin referințe. Prin intermediul acestuia, angajatorii vor putea defini o recompensă de minimum 300 de euro pentru ocuparea unui post vacant pe baza unei recomandări. Astfel, orice persoană – din interiorul sau dinafara companiei – care recomandă un candidat unui angajator care a achiziționat acest serviciu, va câștiga minimum 300 de euro, în momentul în care compania angajează persoana respectivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •