Semne că strategia de marketing are nevoie de o modificare

Semne ca strategia de marketing are nevoie de o modificare

Liderii de afaceri înțeleg valoarea construirii unei strategii de marketing solide. Diversificarea conținutului pe rețelele de socializare, e-mail marketing și site-ul web sunt esențiale pentru creștere.

Cu toate că se cunoaște importanța menținerii interesului clienților, multe mărci încă se străduiesc să dezvolte o strategie adecvată. Între toate platformele și instrumentele, pare aproape imposibil de spus când strategia dvs. de marketing nu reușește.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Pentru a stabili dacă trebuie să vă schimbați strategia de marketing, aveți grijă la semnale comune. Vom explora unele dintre aceste semne și vom oferi câteva sugestii acționabile pentru a oferi strategiei de marketing o transformare dacă are nevoie de una, scrie business.com.

1. Scăderea rapidă a traficului pe site

Multe site-uri noi se luptă cu generarea de trafic. Dacă vă aflați în această situație sau, mai rău, ați avut ați avut trafic mare, care s-a diminuat considerabil, ar trebui să vă gândiți modul în care vă marketați produsele și serviciile.

Clienții depind de afacerea dvs. ca ea să ofere produse de înaltă calitate care să îndeplinească promisiunile pe care le-ați făcut dvs. sau echipa dvs. de marketing. Dacă nu respectați aceste așteptări, există o șansă bună ca vizitatorii frecvenți să părăsească site-ul și să nu se mai întoarcă.

Deci, cum puteți rezolva această problemă?

Există mai multe soluții. Deși aceasta nu este o problemă de marketing, verificați mai întâi performanța site-ului dvs. web. Se încarcă în două secunde? Este site-ul dvs. optimizat pentru dispozitive mobile? Toți acești factori pot juca un rol în percepția clienților despre marca dvs. În consecință, poate determina, de asemenea, cât de des vizitează site-ul dvs. web.

Dacă toate testele de viteză și performanță sunt în regulă, este timpul să vă gândiți la strategia de marketing. Puteți descoperi beneficiile produselor sau serviciilor dvs., colectând mărturii pentru a crea încredere noilor vizitatori sau pentru a adăuga noi modalități pentru consumatori să se angajeze cu marca dvs.

2. Mai multe persoane care se dezabonează de la e-mailurile dvs

Marketingul prin e-mail este un mod eficient de a vă dezvolta afacerea și de vă conecta cu publicul dvs. Mulți marketeri și proprietari de afaceri utilizează această platformă pentru a livra conținut și oferte abonaților.

Ați observat o tendință tot mai mare de dezabonare de pe lista dvs. de email? Acesta ar putea fi un semn că strategia dvs. de marketing prin e-mail nu funcționează. Ar trebui să vă așteptați la multe dezabonări, dar procentul de persoane care pleacă vă poate oferi mai multe informații.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Pentru context, rata medie de e-mail deschis este de 22,86%, cu o rată de clic de 3,71%. Dacă aveți un număr anormal de mare de dezabonări, dar ratele de deschidere și de clicuri sunt acolo unde ar trebui să fie, poate doriți să așteptați înainte de a face modificări drastice.

Dar dacă rata de deschidere și CTR sunt reduse, iar dezabonarea este în creștere, acest lucru ar putea indica o problemă cu strategia dvs. de e-mail. Poate doriți să luați în considerare tehnicile de personalizare pentru a menține abonații interesați de brandul dvs. Consumatorilor nu le place să primească e-mailuri de la întreprinderi în fiecare zi sau chiar mai multe pe zi.

Petreceți timp creând un buletin informativ, cu variații pentru diferitele dvs. segmente de clienți și trimiteți unul pe săptămână. Acest lucru ar putea reduce supraîncărcarea pe care o simt unii consumatori și îi poate descuraja de la dezabonare.

3. Lipsa de implicare în social media

Acum să vorbim despre semne că strategia dvs. de marketing în social media nu reușește. Cel mai mare semn este lipsa de implicare în postările tale. Prin implicare, ne referim la comentarii, distribuiri și like-uri. Există și alte variabile de luat în considerare, în funcție de platforma pe care o abordați. Creatorii YouTube, de exemplu, corelează timpul de vizionare cu implicarea.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

Aceste acțiuni semnifică faptul că un urmăritor a văzut postarea dvs. și s-a bucurat de ceea ce ați avut de spus. Atunci când luați în considerare că 49% din populația globală folosește rețelele de socializare, o implicare slabă înseamnă că nu sunteți în rezonanță cu persoanele targetate.

Dacă sunteți în această poziție, nu vă faceți griji. Puteți transforma rapid această situație. Primul lucru  este să vă asigurați că vă conectați la publicul țintă pe social media. În multe cazuri, o lipsă de angajament apare deoarece afacerea se conectează cu un public greșit.

Cercetați persoanele care le credeți că vor beneficia de produsul sau serviciul dvs. și perfecționați conținutul pe care îl împărtășiți pe rețelele de socializare din jurul acestor persoane. Dacă împărtășiți conținut relatabil și ajungeți la audiența dvs., ar trebui să observați o creștere constantă a implicării.

Social media este una dintre acele platforme în care obții ceea ce introduci. Trebuie să petreceți timp angajându-vă cu oamenii care comentează postările dvs. dacă vreți să vedeți în continuare angajament din partea acestor adepți.

Surse foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •