6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

scoala2

4. Knowledge & Abilities – Învaţă cât mai multe lucruri!

Un MBA, implicarea în proiecte cât mai diverse în companie, lecturi şi traininguri – niciodată nu refuza asemenea oportunităţi!

Cu cât ai mai multe cunoştinţe şi deprinderi, cu atât vei fi mai stăpân pe tine. Implică-te în cât mai multe proiecte care îţi oferă oportunităţi de a învăţa. Citeşte cât mai mult despre antreprenoriat şi business. Mergi la traininguri, mai ales dacă le plăteşte angajatorul. Orice expunere la mediul business contează. De exemplu, un training de colectare de creanţe poate să te ajute atunci când va trebui să încasezi propriile facturi. De asemenea, un proiect în care trebuie contactaţi clienţii pentru a vinde ceva sau un curs de „accrual accounting” îţi vor folosi chiar dacă lucrezi în IT, iar visul tău e să ai un magazin online de jucării.

Mai mult decât atât: fă un MBA! Pe piaţa românească există programe de MBA dedicate special antreprenorilor, unde se învaţă teoretic, dar mai ales practic, cum se conduce propria afacere. E una dintre cele mai bune investiţii financiare şi de timp pe care o poţi face când încă mai lucrezi. Plus că un MBA îţi dă confortul ca, in the worst case scenario, dacă proiectele proprii nu merg, să ai mai multe şanse să te reîntorci la un job cu simbrie, cât mai bine plătit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •