6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

De la angajat la antreprenor

5. Deliver results – Fă-ţi treaba de angajat până în ultima zi!

Du-ţi la bun sfârşit toate proiectele, fă-ţi targetul până în ultima zi de angajare!

A lăsa „loc de bună ziua” la actualul angajator e un lucru foarte important. Oamenii alături de care lucrezi acum vor fi printre cei care vor depune mărturie despre tine când un partener de afaceri sau client le va cere recomandări. Tot ei pot fi în viitor clienţii businessului tău. Dacă te vor percepe, în ultima perioadă de angajat, ca delăsător, ce crezi că vor crede despre tine ca antreprenor?

Nu uita că lumea e foarte mică, iar brandul personal din afara jobului nu e total disjunct de cel de la job. Ceea ce faci ca profesionist când lucrezi pentru altcineva te defineşte profesional la fel de mult ca proiectele şi competenţele pe care le ai. Un „track record” profesional foarte bun nu poate fi decât un ajutor pentru demersurile antreprenoriale ulterioare.

Fă un plan de succesiune la job! Caută şi pregăteşte pe cineva care să te înlocuiască când vei părăsi „barca multinaţională”, fără ca ceilalţi să ştie. Dacă va fi vorba despre o promovare, cu atât mai bine. Va genera o mulţumire dublă, atât din partea şefului care nu va rămâne cu postul descoperit, cât şi din partea celui promovat care va putea să apeleze şi ulterior la suportul tău. Acest comportament nu va rămâne nerăsplătit. Vei vedea beneficiile ulterioare mai devreme sau mai târziu!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •