6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

Ce faci când nu poţi lua o decizie?

6. Decision – Dacă nu acum, atunci când?

Dacă ai decis că trebuie să dai o şansă antreprenorului din tine şi ai făcut paşii de mai sus, nu mai aştepta! Timpul trece pe costurile tale.

Adesea, deşi mulţi angajaţi se simt frustraţi în mediul multinaţional românesc şi cred că antreprenoriatul e chemarea lor, nu fac pasul pentru că nu se simt suficient de pregătiţi. Au, eventual, una sau mai multe idei, însă nu au timp să le pregătească mai bine din cauza programului de birou. E foarte adevărat că, atunci când vrei să construieşti cu succes o afacere, ai nevoie de full time engagement. Adică, se întâmplă ca în vorba cu oul şi găina, un cerc vicios care blochează decizia. Însă vremea trece în detrimentul celui în cauză.

Demisia nu poate fi scopul propriei afaceri, ci un pas pregătitor. Îţi dai demisia ca să poţi să construieşti propria afacere. Nu îţi faci propria afacere ca să poţi să îţi dai demisia! Dacă scopul drumului antreprenorial este doar părăsirea jobului actual, atunci şansele ca propriul proiect să aibă succes sunt minime, neavând la bază generarea de valoare pentru clienţi. Deci, las-o baltă!

Dacă însă visezi să rezolvi o problemă sau să împiedici ceva rău ori greşit prin proiectele tale, atunci ce mai aştepţi? Urmează paşii de mai sus şi trimite mailul la HR!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •