Vrei să fii un lider autentic? Bazează-te pe valori!

Leadershipul bazat pe valori este o filozofie de conducere
  1. O misiune care onorează umanitatea

Liderii ghidați de valori implică, motivează și dezvoltă cu eficiență oamenii, creând o cultură care facilitează schimbarea sustenabilă, având drept rezultat funcționarea eficace a companiei, dar și un nivel de inovație și performanță de excepție.

Așadar, leadershipul bazat valori este o filosofie de conducere care aduce valoare companiei, consumatorilor, furnizorilor și acționarilor, fără centrarea pe beneficiile speciale ale liderilor sau acționarilor, ci exclusiv pe onorarea valorilor companiei. Acest tip de leadership înseamnă generarea valorii doar ca parte a îndeplinirii misiunii companiei și pentru a contribui la ”mai-binele” comunității, onorând umanitatea.

Numai atunci când adoptă conducerea ghidată de valori liderii se împlinesc personal și dau actului de conducere o semnificație durabilă. Prin urmărirea dezinteresată a obiectivelor importante, liderii devin o sursă constantă de inspirație și au un impact de durată asupra echipelor prin modelul valoros pe care îl dau. Oricât ar părea de înalt acest ideal, vorbim, de fapt, despre elementele fundamentale ale unei filozofii de viață de succes.

  1. O altfel de abordare a deciziilor

Să luăm drept exemplu valoarea integrității. Când liderii apreciază integritatea, în companie se propagă credința că a fi autentic și onest este important în relațiile sociale și profesionale cu ceilalți. Această credință îi face pe oameni să caute modalități de a-și demonstra integritatea prin cuvinte și acțiuni. Astfel, această valoare le ghidează alegerile prin repere care țin de corectitudine, adevăr, respectarea cuvântului dat și a angajamentelor luate.

Alegerile ghidate de integritate se transferă în comportamente observabile și măsurabile care construiesc încrederea între colegi, dar și între angajați și clienți, furnizori și alți parteneri. Suma comportamentelor individuale rezultă în comportamentul colectiv aliniat cu această valoare, care determină o performanță sporită și, în același timp, construiește o cultură a încrederii, un mediu de operare fără erori, empatic, orientat spre creativitate, inovație și implicare.

Alte articole scrise de către Elena Badea: Valorile personale și succesul

  • 67
  •  
  •  
  •  
  •