Sfaturile unui Gift Concierge despre cum să surprinzi dăruind cadouri corporate, în mediul de afaceri

Cadourile simbolice oferite angajaților în urma unui proiect dificil dus la capăt cu succes sau cadourile pentru angajații cu vechime în companie sunt ocazii care ar trebui să apară în calendarul de cadouri corporate”, spune Elena.

1.    Personalizarea: “It’s not about your logo”

Ia în calcul felul în care decorezi și personalizezi cadoul pe care îl oferi. Când faci un cadou corporate, nu este suficientă adăugarea logo-ului companiei tale. Personalizarea este altceva decât un simplu branding.

Dacă oferi un obiect care poate fi personalizat direct, poți adăuga numele angajatului / partenerului pe obiectul respectiv (o agendă sau un jurnal personalizate cu numele celui care primește, spre exemplu), poți personaliza cutia sau poți atașa o felicitare cu un mesaj dedicat, unic, care să fie relevant pentru persoana respectivă.

2.    Bugetul: la fel pentru toți partenerii?

Ar fi bine să fie calibrat în funcție de veniturile companiei și în funcție de relația sau importanța relației cu cel care primește cadoul. Nu este un secret că vei avea un buget mai mare pentru partenerii de cursă lungă, ba chiar este indicat să faci această diferențiere.

3.    Regulile de etică

Este esențial să studiezi politica de gifting a companiei / corporației: multe dintre companii au praguri de valoare pentru cadourile pe care angajații le pot primi, mai ales în cazul managerilor / directorilor. Linia care desparte mituirea de un cadou de mulțumire pentru compania respectivă poate fi deosebit de fină și delicat de gestionat, în acest caz.

4.    Diferențele culturale

Cum colțurile lumii devin din ce în ce mai apropiate și conectate, mulți dintre executivi / manageri au parteneri de afaceri peste hotare. Atunci când oferi cadouri partenerilor internaționali, ai câteva teme de făcut. “Este nevoie să iei în calcul dacă persoana pe care o onorezi sărbătorește Crăciunul sau Anul Nou la o altă dată ori dacă țara sa de origine are anumite tabu-uri în privința cadourilor. Spre exemplu, este indicat ca partenerilor chinezi să nu le oferi în dar ceasuri decorative: pentru ei, acestea simbolizează timpul scurt pe care îl mai au de petrecut pe acest pământ“,explică Elena Miu.

Citește și: Cum să alegi cadouri deosebite, pentru cei care le au pe toate

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •