Sfaturile unui Gift Concierge despre cum să surprinzi dăruind cadouri corporate, în mediul de afaceri

În continuarea discuției, am aflat cum și ce cadouri poți alege în mediul de afaceri, în funcție de destinatar. Iată mai jos câteva sugestii bazate pe cele mai populare cadouri din colecția magazinului MyMan.

Ce cadouri putem să-i facem șefului?

Cadourile pentru cei care ne ghidează în carieră sunt importante pentru că reprezintă moduri în care ne exprimăm cel mai bine recunoștința. Fie că este vorba despre șefi, directori, supervizori, fie că este vorba despre coach-i sau mentori, aceștia contribuie la dezvoltarea noastră.

Cadourile pentru șefii direcți sau șefii de departament sunt făcute, de cele mai multe ori, cu ocazia aniversării sau a sărbătorilor.

“Pentru mulți, este un cadou delicat, pentru că trebuie să se afle pe linia dintre personal și profesional: este indicat să alegi un cadou de natură business, dar care să aibă și o tentă personală, să fie un cadou care arată că te-ai gândit la ceea ce îl preocupă zi de zi, indiferent dacă este vorba despre muncă sau despre pasiunile sale”, spune Elena.

De asemenea, este important să cunoști cât mai bine personalitatea șefului sau directorului căruia îi faci cadoul.

“Există mai multe tipuri de stiluri de management și, prin urmare, mai multe tipuri de șefi. Am avut clienți care au avut nevoie de cadouri pentru șefi tradiționali, pentru șefi prietenoși și „de gașcă” sau pentru acea tipologie de directori mereu eleganți, „la 4 ace”. Am avut grijă să recomandăm cadouri în funcție de aceste indicii. Spre exemplu, pentru șeful mai tradiționalist, poți merge pe un set de scris vintage, pentru șeful prietenos, poți alege un set de joc sau poker, iar pentru șeful mereu elegant, nu ai cum să dai greș cu o pereche de butoni de cămașă. Mai ales dacă alegi un model mai special, care să facă referire la un hobby sau o pasiune de-ale sale. Totodată, ca idee generală de cadouri pentru șefi, poți miza mereu pe diverse decorațiuni de birou sau globuri pământești deosebite”, sugerează Elena.

Un alt aspect important atunci când este vorba despre un cadou pentru șef: eticheta de business cere să întrebi mai întâi colegii de birou dacă vor să contribuie la un cadou colectiv sau dacă au idei. Doar dacă nici unul dintre ei nu este de acord cu un astfel de cadou, te poți orienta către un cadou ales individual.

În acest caz, manifestă discreție și eleganță. Evită să te consulți cu colegii în legătură cu valoarea cadoului pe care vrei să-l oferi singur. Odată cumpărat, dăruiește-l one-on-one, nu de față cu toată echipa.

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •