Noua ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD inaugurează secțiuni de dans și performance

Incepe o noua editie a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD

Stele călătoare

Dintre categoriile deja consacrate iese în evidență secțiunea de spectacole internaționale. La această ediție festivalul și-a îndreptat atenția către artiștii români care fac performanță în străinătate.

„Am continuat tradiția din ultimii cinci ani, aceea de a aduce invitați internaționali și spectacole străine în premieră în România, iar anul acesta punem reflectoarele pe artiștii români care au succes în afara țării și care sunt mai puțin cunoscuți aici”, a declarat Carla-Maria Teaha, directorul executiv al festivalului.

Astfel, UNDERCLOUD se va deschide cu „The Fever” (22 și 23 august), o producție franceză care o readuce acasă pe actrița Simona Măicănescu. Un spectacol monolog despre inegalitatea socială, „The Fever” este regizat de Lars Norén, considerat cel mai important dramaturg suedez după August Strindberg. Textul aparține lui Wallace Shawn, celebru actor și scriitor hollywoodian care a colaborat cu regizori precum Woody Allen.

UNDERCLOUD 5

O altă producție care pune în evidență contribuția unui român la un spectacol internațional este „Stretto” (22 august). Spectacolul îl are în centru pe dansatorul, profesorul și coregraful Romulus Neagu, stabilit în Portugalia.

Pe 24 august veți putea urmări performance-ul londonez „Victory Over The Sun”, bazat pe spectacolul omonim din 1913 care la momentul lansării a schimbat arta de avangardă din Rusia.

UNDERCLOUD 3

Alchimie culturală

În program își vor face loc și anul acesta spectacolele-lectură, workshop-urile și lansările de carte. Din seria spectacolelor-lectură fac parte „Orbi” (de Petronela Rotaru) și „mai drăguț decît dostoievski” (de Nora Iuga și Angela Baciu), dramatizate de Chris Simion-Mercurian.

De asemenea, profesioniștii din industria artelor spectacolului vor putea interacționa cu artiștii străini prin două workshop-uri de excepție: Jarosław Fret, regizor al Institutului Grotowski din Polonia și regizorul chinez Tang Shu-Wing,  denumit și „Achimistul teatrului minimalist”.

Programul complet al UNDERCLOUD 2018 este disponibil pe www.undercloud.ro. Schimbările care ar putea interveni vor fi anunțate pe site și pe pagina de Facebook a festivalului. Biletele pot fi achiziționate online prin mystage sau eventbook.

Eveniment cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. UNDERCLOUD este creat și organizat de Asociația UNDERCLOUD. Sponsorii ediției 11: Raiffeisen Bank, Staropramen, Kinder. Promovat de Adevărul, Dilema Veche, Euromedia, National Geographic, IQads, Agerpres, BIZ, Liternet.ro. Susținut de Primăria Capitalei prin ARCUB. Aplaudat de Radio Guerrilla.

Citește și Inspiraţie la ceas de seară, la Nocturnele de Poezie Contemporană

  •  
  •  
  •  
  •  
  •