Andy Sheppard Quartet concertează pe 10 decembrie în Control Club, la Jazz Nouveau. Andy Sheppard este unul dintre saxofoniștii britanici cu un impact semnificativ asupra scenei internaționale de jazz, cântând și compunând atât pentru proiectele sale solo, cât și pentru big band-uri și orchestre de cameră.
Debutează la 19 ani inspirat de muzica lui John Coltrane, și își rafinează stilul propriu susținînd numeroase concerte în cluburile europene la începutul anilor ’80.
Primul album, alături de Randy Brecker și Steve Swallow i-au adus în 1987 și 1988 două premii British Jazz Awards pentru Best New Comer și Best Instrumentalist.
Nu mulți muzicieni de jazz se pot lăuda că au cântat cu cele trei mari big band-uri ale compozitorilor postbelici Carla Bley, George Russel și Gil Evans. Andy Sheppard e unul dintre ei, iar lista colaborărilor sale nu ar fi completă fără chitaristul John Parricelli, pianiștii Keith Tippett și Ketil Bjornstad sau bateristul Tony Levin. De numele său se leagă și primul concert al unui grup occidental de jazz în îndepărtata Mongolie.
Sheppard își descrie cvartetul ca un ‘’dream band’’, o sintagmă potrivită nu doar muzicii introspective, dominate de o melancolie delicat dozată, ci și line-up-ului de excepție: Andy Sheppard-saxofon tenor, saxofon soprano, Eivind Aarset-chitară, Michel Benita-bas, Sebastian Rochford-tobe.
Andy Sheppard Quartet vor prezenta în premieră în București cel mai recent disc, Romaria, editat la ECM anul acesta, și produs chiar de Manfred Eicher, respectatul fondator al celebrei Case de Discuri germane.
Concertul va avea loc pe 10 decembrie, ora 20:00 în Control Club. Accesul publicului se face de la ora 19:30. Biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro
http://https://www.youtube.com/watch?v=QQdYniDMwwU
Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.
Citește și Ateliere de creativitate la Muzeul Țăranului