Cele mai bune cărți de leadership

Cele mai bune carti despre leadership

Oameni diferiți ar putea defini leadershipul în moduri diferite. Într-o încercare de a afla ce este leadershipul, îți prezentăm o selecție cu cele mai bune cărți pe acest subiect ale experților în domeniu, care te-ar putea ajuta să descoperi pentru tine însuți rețeta de a fi un lider de succes.

Act Like a Leader, Think Like a Leader

de Herminia Ibarra

O carte neortodoxă despre conducere, cu câteva sfaturi îndrăznețe pentru manageri cu privire la modul de a-și îmbunătăți abilitățile de management. Autorul susține cu tărie ideea că liderii trebuie să experimenteze mai mult și să învețe din experiență, în loc să fie prea precauți să își asume riscuri. S-a spus prea des că un lider trebuie să acționeze și să gândească ca un lider, dar interpretările pot diferi, iar acest autor oferă o abordare interesantă asupra modului de a respecta acest dicton. Această carte de leadership se remarcă pentru tipul de sfaturi practice oferite cititorilor. O lucrare completă despre cum să ieși în evidență și să fii recunoscut pentru demersul tău ca lider sau manager.

Citește și: 5 cărți recomandate de Bill Gates

On Becoming a Leader

de Warren G. Bennis (Basic Books, 1989)

Această carte încearcă să redefinească leadershipul și analizează ceea ce implică de fapt crearea unui lider adevărat. Autorul încearcă să separe managementul de conducere și definește unele dintre calitățile de bază necesare conducerii și modul în care oricine poate porni în călătoria pentru a deveni un lider. El susține că oamenii tind adesea să confunde „managerierea” cu „conducerea” atunci când, de fapt, sunt două domenii complet separate. Oricât de subiectiv ar părea, el are mai degrabă o abordare metodică pentru ca cititorii să poată urma sfaturile cu o ușurință. O carte interesantă și inspirată de leadership, care oferă informații valoroase despre modul în care liderii sunt „făcuți” și nu „născuți”.

Leadership and Self-Deception

de Arbinger Institute (Berrett-Koehler Publishers, 2002)

Realizată de către Institutul Arbinger, această carte de leadership oferă un punct de vedere interesant asupra modului în care tindem să ne înșelăm pe noi înșine, lucru care, la rândul său, limitează ceea ce putem realiza. Ideea fundamentală este că, de multe ori, avem tendința de a-i considera pe ceilalți doar ca obiecte care fie ne ajută, fie ne împiedică în calea spre succes, în loc să îi tratăm ca pe oameni reali cu propriile lor speranțe și aspirații. Aceste două stări sufletești sunt definite ca fiind „în cutie”, acolo unde suntem într-un fel încadrați de viziunea noastră limitată, care ne restricționează capacitatea de a crește ca indivizi sau ca lideri.  O revelație care deschide ochii în psihologia conducerii și rolul acesteia în succesul unui lider, scrie wallstreetmojo.com

Citește și: 5 cărți de afaceri recomandate de către fondatorul unei companii de milioane de dolari

  •  
  •  
  •  
  •  
  •