Cinci gesturi prin care scoatem fericirea la suprafaţă

Cinci gesturi prin care scoatem fericirea la suprafaţă

Viaţa este un loc în care practicăm tot ceea ce noi cunoaştem la nivelul sufletului, iar în decursul ei este normal şi natural să trecem prin toate stările: de la fericire la tristeţe, de la iubire la frică, de la entuziasm la dezamăgire şi viceversa.

Cu toate acestea, profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa crede că nu este necesar să experimentăm lucrurile negative ca să ajungem la o cunoaştere profundă asupra vieţii, ci este suficient să le identificăm la alte persoane şi le examinăm de la distanţă. În acelaşi timp, profesorul crede că important în viaţă este să ne concentrăm pe lucrurile care ne fac bine şi să le experimentăm în toată splendoarea lor. „Fericirea nu este un lucru pe care-l găsim în exteriorul nostru. La fel şi tristeţea. La fel şi dezamăgirea, frica, iubirea sau dinamismul. Toate sunt componente ale existenţei noastre. Întrebarea este simplă: Pe care dintre acestea dorim să le scoatem la suprafaţă şi să le experimentăm mai des şi mai intens?”, declară Dana Ţupa.

În opinia specialistului, partea frumoasă a vieţii, în fapt darul nostru divin, este că dimineaţa ne oferă şansa de a alege din nou cum vrem să trăim în acea zi. Dacă alegem să fim fericiţi şi vrem ca acest sentiment să predomine în viaţa noastră, atunci trebuie să transformăm fericirea într-un ritual, care cuprinde 5 gesturi simple pe care le poate face oricine.