Festivalul Naţional de Comedie reuneşte 250 de artişti din România şi Moldova

Festivalul National de Comedie reuneste 250 de artisti din 10 teatre din Romania si Republica Moldova

Anul acesta, la festivalul vor fi acordate cinci premii: Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (masculin sau feminin); Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (masculin sau feminin); Premiul pentru cea mai bună regie; Premiul pentru cea mai bună scenografie; Marele Premiu – Premiul pentru cel mai bun spectacol.

Trofeele Festivalului sunt concepute de artistul plastic Daniel Divrician, scenograf al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, iar fiecare trofeu înfăţişează Arlechinul, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale artelor spectacolului.

Ca în fiecare an, Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi are şi o Secţiune Teoretică, care include ateliere de teatru, lansări de carte şi conferinţe de specialitate, ce vor fi susţinute de personalităţi din lumea teatrului românesc.

Tot în cadrul acestei ediţii, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” o omagiază pe actriţa Liliana Lupan, la împlinirea a peste 50 de ani de teatru.

Citește și: Concert gratuit – Battements de l’Orient și Orchestra Matias

Pe toată durata Festivalului, în foaierul Sălii Mari de spectacole vor funcţiona un stand de carte de teatru al Editurii „Nemira”, un stand de carte Galeria Teatrului Românesc al Fundaţiei „Camil Petrescu”, o expoziţie cu vânzare a produselor realizate în atelierul Fundaţiei „Inimă de Copil” şi expoziţia de artă vizuală „Expresii şi culoare”, organizată de Facultatea de Arte Galaţi – Secţia Arte Plastice, în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi este organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi, Consiliului Local al Municipiului Galaţi şi Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi s-a desfăşurat pentru prima dată în anul 1976, sub denumirea Colocviul despre Arta Comediei, teatrul gălăţean fiind primul din România care a organizat un astfel de festival.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •