Obiceiuri pe care să le deprinzi dacă vrei să fii un antreprenor de succes

Obiceiuri pe care sa le deprinzi dacă vrei să fii un atrenprenor de succes

5. Atitudinea pozitivă

Potrivit multor oameni de succes, să ai o atitudine pozitivă nu este doar un rezultat al succesului – este una dintre cauzele profunde ale acestuia.  Experții în domeniu se referă la recunoștință ca o prioritate în viața celor care au succes. Mai mult de atât, nu este suficient să-ți exprimi recunoștința și atitudinea pozitivă. Trebuie să-ți reamintești de ce ești recunoscător pentru a obține un efect mai profund.

Citește și: Identificarea celor 4 tipuri unice de oameni de succes

6. Networking-ul

Oamenii de succes cunosc valoarea networking-ului. Ei apreciază, de asemenea, valoarea colaborării și a muncii în echipă – toate acestea fiind mai probabile atunci când apare schimbul de idei cu alți interlocutori. Oamenii de succes cunosc, de asemenea, importanța de a se înconjura cu alți oameni de succes. Aproape 80% dintre oamenii bogați (de succes) petrec cel puțin cinci ore pe lună făcând networking.

7. Economisirea

Oamenii de succes au stabilit un plan clar de economire. Frugalitatea totodată, reprezintă un obicei sănătos în ceea ce privește banii și resursele. Comportamentul de a fi economic vine la pachet cu evitarea pierderilor, ceea ce duce automat la eficiență.

8. Trezitul dimineața devreme

Oamenii de succes sunt obișnuiți să se trezească mai devreme, iar acest obicei apare în mod repetat printre cei care se simt bine în viață. Cu cât mai mult se dedică succesului, cu atât mai mult succes va rezulta. Clubul “Early Riser’s” (Cei care se trezesc devreme) are un număr uriaș de membri în rândul oamenilor de succes, iar printre ei sunt Sir Richard Branson de la Virgin Group sau CEO-ul Disney, Robert Iger.

9. Cititul

Este important de reținut că oamenii de succes citesc. În timp ce aceștia citesc și de plăcere, cei mai mulți își folosesc acest obicei ca mijloc de a dobândi cunoștințe noi sau de a înțelege lucruri.

Pentru cineva care are nevoie de inspirație cu privire la valoarea și importanța lecturii, autoarea britanică a seriei Harry Potter, J.K. Rowling, ne sfătuiește: “Citește cât poți. Nimic nu te va ajuta la fel de mult ca cititul.”

10. Activități caritabile

Fie prin activități caritabile, fie prin împărtășirea ideilor, oamenii de succes au obiceiul de a da. Ei cunosc valoarea împărțirii și cei mai mulți cred că succesul lor ar trebui să aibă ca rezultat ceva mai mult decât acumularea de avere pentru ei înșiși.

Citește și: Formula de succes în 2020: evoluție, învățare, transformare

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •