S-a născut prima platformă de „caring” în relația companii – angajat din România

The Wellbeing Hub, prima platforma completa de wellbeing din Romania

The Wellbeing Hub, prima platformă completă de wellbeing din România, lansată astăzi, 18 februarie 2020, oferă soluții bazate pe cercetări științifice, care ajută organizațiile să devină mai conștiente și mai implicate în starea de bine a angajaților, iar angajații, mai conștienți și dornici să participe activ la programe de echilibrare individuală. Ea oferă acces la un ecosistem care reunește, sub emblema unui centru de competențe integrate, mai mult de 30 de specialiști și peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora. În premieră pentru piața locală, Wellbeing Hub pune pe masă o bibliotecă de programe segmentate pe cele două categorii de generații care vor cuprinde, în următorii cinci ani, mai mult de 75% din forța actuală de muncă: Generația X și Millennials. Programele sunt accesibile în proporție de 40% în formatul atelierelor experiențiale și 60% printr-o platformă online, securizată la standard de telemedicină.

Soluții dezvoltate pe baze științifice

Printr-o abordare completă, multi-disciplinară, proiectul răspunde provocărilor majore din ultimii ani ale companiilor: absenteism și prezenteism, atragerea și loializarea talentelor, implicarea, dedicarea și extra-efortul angajaților, programele de wellbeing fiind o platformă adecvată pentru activarea componentei de „caring” în relația companii-angajat.

Wellbeing-ul poate fi explicat simplu: este modul în care oamenii percep calitatea vieții lor, modul în care evaluează, trăiesc și apreciază viața, din perspectiva propriilor resurse. Este o interacțiune dinamică între dimensiunea internă (propriile resurse, scopuri, însemnătate, potențial de adaptare etc.) și dimensiunea externă (cât de propice și favorabil vieții este mediul). The Wellbeing HUB conține programe care au ca reper studiile științifice relevante pentru fiecare dintre aceste dimensiuni.

Burnout scăzut, conflicte mai puține

The Wellbeing Hub este dezvoltat de către o echipă de specialiști în resurse umane, terapeuți și medici care au conectat informațiile științifice cu mediul organizațional, prin selectarea și aplicarea riguroasă a cercetărilor din psihologie, sociologie și medicina stilului de viață. Ei sunt practicieni care au dezvoltat și implementat cu succes programe de wellbeing, de-a lungul a șase ani de practică în organizații cu peste 5.000 de angajați. Cu solide competențe în domeniul resurselor umane, ei au distilat peste 10.000 ore de rutină în conducerea programelor de cultură organizațională și au standardizat o metodologie de lucru, pe care o pun acum la dispoziția tuturor angajatorilor, ajutându-i să facă trecerea de la un set de beneficii pasive către un inventar de soluții active. Soluțiile au fost testate și validate în timp, într-un proces complet, de la diagnoză, la implementare și evaluare, și pot aduce rezultate precum: creșterea eficienței angajaților cu 7%, scăderea burnout-ului cu 4%, a conflictelor cu 3%, engagement mai mare cu 4%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •