Sugestii de plaje atractive din Europa, mai puțin aglomerate

Cinci idei de vacante cu buget redus

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Menorca: 175 euro

Top 3 locații mai greu accesibile

  1. Seitan Limania Beach – Creta, Grecia

Insula Creta se bucură de multe plaje incredibile, dar o parte dintre ele sunt în locuri mai greu accesibile, fără transport public. Închirierea unei mașini și explorarea întregii insule este cel mai bun sfat de aplicat în vacanța în Creta, chiar și pentru a ajunge aproape de plaja Seitan. Spunem „aproape”, pentru că există o porțiune de aproximativ 15 minute de parcurs pe jos, cu încălțări de încredere (deci, nu șlapi), coborând către micul golf cu apă cristalină. Nu există restaurante sau hoteluri, dar peisajul compensează.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Creta: 118 euro

  1. Praia da Ponta Ruiva – Algarve, Portugalia (foto)

Regiunea Algarve din sudul Portugaliei este departe de a fi considerată ascunsă, dar încă există plaje mai greu accesibile care permit suficient de mult spațiu în jurul turiștilor care se încumetă să ajungă la ele. Praia da Ponta Ruiva se află la aproximativ 7 km distanță de Vila do Bispo, iar drumul poate fi parcurs doar cu mașini de teren, pentru că are porțiuni neasfaltate. Turiștii cărora le place să meargă pe jos vor parcurge drumul în aproximativ 90 min, dacă nu găsesc șoferi amabili care să le scurteze din distanță.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Sagres: 140 euro.

  1. Nugal Beach – Makarska, Croatia

Plajele din Croația au devenit din ce în ce mai cunoscute în ultimii ani, fapt care îngreunează găsirea de locuri mai puțin aglomerate. Plaja Nugal se află în parcul natural Osejava, în apropiere de Makarska și este accesibilă doar celor care se încumetă să traverseze pădurea, timp de aproximativ 40 min. Dar traseul oferă imagini superbe, la umbra copacilor. Nici aici nu veți găsi restaurante sau alte facilități. Deci, rucsacul și încălțămintea adecvate sunt foarte importante.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Makarska este de 162 euro.

(Foto: Piotr Rokita, www.flickr.com)