Tradiții fascinante de Paște, din jurul lumii

Traditii de Paste din jurul lumii

Australia: Copiii australieni sunt vizitați de către iepuraș de Paște, dar iepurii sunt considerați animale dăunătoare, pentru că distrug pământul. Așa că unii australieni asociază Paștele cu diferite animale.  În 1991, Fundația de Cercetare anti-iepuri a pornit o campanie pentru a înlocui iepurașul de Paște cu  iepurele marsupial. Iepurii marsupiali au urechi mari și pufoase ca iepurii și nasuri lungi, ca șoarecii. Aceștia sunt pe cale de dispariție, un alt motiv pentru publicitatea acordată acestei campanii.

America Latină: În multe țări din America Latină și în anumite regiuni din Spania se participă la „arderea lui Iuda”, apostolul care l-a trădat pe Iisus. Uneori, oamenii aruncă în aer statuia cu ajutorul artificiilor.

Spania: Orașul Verges comemorează Joia Mare prin Joia Morților. În această noapte, participanții se îmbracă în costume de schelete și uneori poartă cutii de cenușă cu ei. În celaltă parte a țării, locuitorii din Almaden de la Plata au obiceiul de a plasa statui din paie ale unor oameni celebri în jurul orașului, pentru ca apoi să le sfărâme și să arunce bucățile în aer.

În Regatul Unit al Marii Britanii: Multe comunități din Anglia au show-uri de dans Morris, un stil de folk care datează din Evul Mediu. Bărbații se îmbracă în costume, cu pălării și curele în jurul gleznelor. O altă tradiție faimoasă de Paște este bătălia ouălor. Doi jucători ciocnesc ouă fierte tari și cine rămâne cu oul intact câștigă. Se țin campionate naționale de ciocnit ouă de Paște în Durham, Anglia,

Grecia: Insula Corfu devine destul de murdară în Sfânta Duminică. Rezidenții iau parte la „aruncatul oalei” anual și este exact ceea ce se aude. Aruncă oale de lut, tigăi, și altele pe fereastră. Tradiția marchează venirea primăverii, așa că simbolizează noile culturi care vor fi strânse în noi vase, scrie rd/culture.com.

Sursa foto: Unsplash