Unde au ales românii să călătorească anul acesta de Crăciun

targ de craciun

Călătorii care vin în România de Crăciun au planificat o vacanță de 10 zile în  medie, cu familia

Atunci când analizăm cine vine în România de Crăciun, datele arată călători care sosesc de peste tot din Europa – principalele rezervări venind din Amsterdam, Bruxelles, Londra, Praga și Frankfurt – însă de asemenea și din locuri mai neobișnuite precum Tel Aviv. Călătorii au în medie 37 de ani și vin în principal la București, dar și în Cluj-Napoca și au rezervat călătoriile folosind în principal instanțe de tip desktop (88.9%), urmate de dispozitive mobile (11.1%).

Au rezervat călătoriile în medie cu 77 zile în avans, plănuind să petreacă în medie 10 zile pe teritoriul românesc. Cea mai mare durată a vacanței este a călătorilor venind din Tel Aviv în București, care au planificat o ședere de 16 zile, în timp ce cea mai scurtă vacanță este de 6 zile și aparține unor călători venind din Praga la București.

Suma medie cheltuită de către cei care călătoresc către România în această vacanță este de 245,18 Euro, cea mai mare sumă  –  de 446,86% – fiind cheltuită pentru un zbor dus-întors de la Amsterdam  la București  iar cea mai ieftină rezervare, în valoare de 109,21 Euro a fost pentru un zbor dus-întors de la Istanbul la Cluj-Napoca.

Principalele linii aeriene folosite de călătorii care vin în România de aceste sărbători sunt Tarom,  Czech Airlines, Ryanair, Blue Air și Wizzair.

[1] Conform datelor tripsta referitoare la rezervările făcute de utilizatori români precum și la rezervările făcute către destinații românești în a doua jumătate a lunii decembrie 2016.

Citeşte şi Ce destinații exotice aleg românii de Crăciun și Revelion