Unde călătoresc cuplurile din România de Valentine’s Day

Unde călătoresc cuplurile din România de Valentine’s Day

„Românii folosesc prilejul oferit de Valentine’s Day pentru a descoperi una dintre destinațiile europene consacrate, după cum am observat și în anii precedenți. Asta nu înseamnă nicidecum monotonie pentru că un city break în aceste destinații care oferă o paletă largă de opțiuni pentru petrecerea unei vacanțe de neuitat în cuplu, indiferent de bugetul avut la dispoziție”, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

În februarie veți găsi numeroase expoziții, galerii, evenimente la Milano, care vă vor îndrăgosti mai tare de arta din cele mai vechi și noi timpuri. Mai mult, reducerile sunt în floare luna aceasta în mai multe magazine din oraș. Așadar, Milano este o opțiune pentru cei care sunt pasionați de artă sau care iubesc să meargă la cumpărături iar bugetul de persoană pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele este mai mic față de Paris.

Deși celebra poveste de iubire dintre Romeo și Julieta păstrează amprente la aproximativ 120 de km distanță la Verona, Veneția este destinația aleasă de români pentru perioada 12-15 februarie. Aici are loc unul dintre cele mai mari Carnavaluri din Europa și, totodată, plimbările cu vaporașul sau gondola sunt nelipsite dintr-un cadru memorabil. Costurile de persoană pentru un bilet de avion și trei nopți la hotel de trei stele în Veneția sunt cele mai ridicate, comparativ cu celelalte destinații căutate pentru aceeași perioadă.

Pentru mai puțin de două ore de zbor până la Atena și trei nopți de cazare la un hotel de patru stele, călătorii români pregătesc un buget la jumătate față de o escapadă la Londra sau Paris. Atena este o destinație care promite o bogăție de experiențe care trezesc toate simțurile, de la decorurile impunătoare și, totodată, elegante din Acropole, la preparatele mediteraneene, cu tzatziki, măsline și fructe de mare. 

Înapoi în Spania, de data asta în capitală, la Madrid. Costurile de vacanță pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele în miezul orașului în perioada 12-15 februarie sunt mai reduse față de cele pentru Barcelona, însă mai mari comparativ cu Roma, Berlin, Milano sau Atena. Cu toate acestea, există numeroase experiențe unice de încercat pe bani puțini: o vizită în Piața Rastro Flea – un univers cu antichități, amestecuri de discuri vechi cu muzică flamenco, tricouri sau aparate de uz casnic –, un picnic sau o plimbare cu barca în Parcul Retiro, un tur în Palacio de Cristal și expozițiile sale de artă cu intrare gratuită.