Cum se uită angajaţii către 2015: cu un optimism crescut, concentraţi pe angajabilitate şi pregătiţi pentru Generaţia Z

Potrivit datelor publicate de Randstad Workmonitor, angajaţii par optimişti pentru 2015: la nivel global, 58% dintre ei cred că situaţia economică din ţara lor se va îmbunătăţi anul acesta. Procentul a crescut cu 9% faţă de anul trecut. Cei din Brazilia şi India sunt cei mai optimişti (93%); cei din Franţa, Luxemburg şi Japonia stau mai prost cu optimismul (31%). Cu toate acestea, respondenţii nu văd un câştig personal direct în această tendinţă, de vreme ce doar 52% se aşteaptă la creşterea veniturilor lor până la sfârşitului anului, faţă de 64%, procentul celor care sperau acest lucru în 2012 sau 58%, în 2013.

În privinţa angajabilităţii, 54% dintre respondenţi spun că angajatorii alocă mai mult timp şi resurse dezvoltării talentelor decât o făceau cu 10 ani în urmă. În India şi în China, acest indicator a primit 80 de procente, iar Grecia se situează la coada clasamentului, cu 31%. Concentrarea pe dezvoltarea talentelor este considerată o şansă de creştere personală de către 79% dintre cei intervievaţi, la nivel global. În Mexic şi în Argentina,  95% sunt de acord cu acest aspect.

Pe de altă parte, 70% dintre angajaţii chestionaţi cred că Gen Z (14-19 ani) se aşteaptă la mai multă flexibilitate a programului de muncă decât generaţiile anterioare şi că au ce învăţa de la viitoarea generaţie în materie de tehnologie (62%). Pentru a îmbunătăţi colaborarea dintre generaţii, 59% dintre actualii angajaţi promovează mentorshipul sau coachingul mai tinerilor lor colegi.

Studiul a fost realizat in perioada 23 octombrie – 5 noiembrie 2014.

(Foto: www.randstad.com)

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •