Antreprenorești-Adoptă un Sat! – prima comună finalistă

Antreprenoresti - Adopta un Sat - prima comuna finalista

Comuna Corbi (județul Argeș) va primi sprijinul comunității Romanian Business Leaders pentru crearea și implementarea strategiei de dezvoltare locală. Corbi este prima comună selectată în programul de dezvoltare rurală Antreprenorești, dintr-un total de 33 de comune înscrise în urma conferinței regionale de la Pitești din 14 iunie și una dintre cele 6 comune care au fost vizitate de echipa Antreprenorești în perioada 25-27 iulie. 

Antreprenorești-Adoptă un Sat s-a născut din dorul de viață la țară al celor care se întristează atunci când văd România rurală pustiită.

În faza pilot a proiectului, în 2016, sunt selectate 4 comune pentru care Romanian Business Leaders va crea împreună cu gospodarii din localitate strategii și modele de dezvoltare economică.

Următoarele 3 comune vor fi selectate în program în cadrul a 3 noi conferințe regionale care vor avea loc în 7 septembrie la Craiova (pentru județele Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman), în 13 septembrie la Brăila (pentru județele Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea) și în 14 septembrie la Slobozia (pentru județele Călărași, Constanța, Giurgiu și Ialomița). La finalul conferințelor, participanții își înscriu comunele în program prin completarea unui formular care descrie potențialul de dezvoltare al comunității și gradul de implicare al grupului de inițiativă locală. Echipa de proiect Antreprenorești, formată din antreprenori și profesioniști selectează comunele în baza următoarelor criterii: numărul tinerilor depășește media demografică a țării, comuna prezintă potențial de dezvoltare economică și deschidere, voință și inițiativă a liderilor locali, pentru a fi vizitate.

6 comune fascinante în primul tur de vizite din 25-27 iulie

Priboieni (AG)

Para de Priboieni are un gust special datorită solului și apei bogate care umple oamenii și fructele de sănătate.

Situat la 90 de minute de București și 35 de minute de Pitești, Priboieni este un loc de unde ne putem culege fructele și colecta laptele.

Și totuși, de ce încă nu se întâmplă așa? Fostele plantații au fost fărâmițate, asocierea este văzută din prisma anilor de colectivizare și frica de eșec primează în lipsa cunoștințelor antreprenoriale de bază.

Citeşte şi Rexit: Românii care trăiesc în Marea Britanie, încurajați să revină în țară

  •  
  •  
  •  
  •  
  •