Care este întreprinderea de familie a anului 2013 din Germania

Berthold Leibinger: Care este întreprinderea de familie a anului 2013 din Germania

Berthold Leibinger a devenit proprietarul unei companii în valoare de miliarde după ce timp de zeci de ani a îndeplinit rolul de inginer, constructor, inventator şi reprezentant al industriei. La 80 de ani predă ştafeta urmaşilor săi. Compania Trumpf a fost distinsă cu Premiul pentru întreprinderea germană de familie a anului în 2013.

Dacă la începutul uceniciei sale, firma Trumpf avea 150 de angajaţi, 10 ani mai târziu când Berthold s-a întors de la muncă şi studii din SUA în companie, aceasta avea 323 de angajaţi. Astăzi el dă de lucru la 10.000 de oameni, cu o cifră de afaceri record de 2,3 miliarde de euro anul trecut.

Compania combină tradiţia şi inovaţia în producerea de maşini-unelte, tehnică medicală şi electronică, cât şi tehnologie laser şi are unităţi de producţie în Germania, Austria, China, Republica Cehă, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Mexic, Polonia, Singapore, Elveţia şi SUA.

Trumpf a trecut cu bine prin criza din 2008-2009, când multe companii germane au recurs la munca scurtă pentru a nu trebui să-şi concedieze angajaţii, şi creşte în continuare. Mai mult, firma germană a preluat un constructor de maşini unelte chinez, într-o perioadă în care mai degrabă chinezii cumpără totul.

Care este secretul unui business de familie de success? Nikolaus Förster, redactor-şef la revista germană de management „Impulse”, subliniază trei factori importanţi în acest sens.

1. Accentul puternic pe inovare  – doar în 2013 au fost investiţi 200 milioane de euro în cercetare şi dezvoltare.

2.  Puternica internaţionalizare: Cota de export a constructorului de utilaje a fost mereu mare, de aproximativ 75%.

3. O cultură antreprenorială solidă. Trumpf este un angajator foarte atractiv cu un accent puternic pus pe formarea angajaţilor. Compania este caracterizată şi de un grad mare de flexibilitate. Din doi în doi ani, angajaţii Trumpf pot decide cât de mult vor să muncească, raportat la numărul de ore.

4. O etică protestantă a muncii bazată pe seriozitate şi modestie

5. Un stil de viaţă al familiei disciplinat, echilibrat şi riguros.  Unul din polii familiei este pasionat de Johann Sebastian Bach, de unde influenţa de seriozitate şi disciplină. Celălalt pol este legat de Erich Kaestner, autorul celebrului roman „Emil şi detectivii”, care pune în scrierile lui accent pe umanitate.

Nicola Leibinger-Kammüller, fiica patronului Berthold Trumpf, susţine că din textele lui Kästner poţi învăţa „cum să te porţi cu oamenii şi cât de important este să domnească demnitatea şi respectul în relaţiile interumane, să existe corectitudine şi deschidere“. În opinia ei, acest lucru este la fel de important în companie, cât şi în viaţa privată.

Îmbinarea acestor două valori: seriozitate şi umanitate a fost secretul prin care familia Leibinger a reuşit să construiască un business de succes, să-l dezvolte, să-l predea generaţiei următoare şi să construiască o cultură solidă a companiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •