O româncă a cucerit Italia cu produse românești

Monica Petrică, proprietara unui lanț de supermaket-uri cu produse românești, a primit titlul de întreprinzătorul român al anului 2013 în Italia, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ a României în Italia remis Manager Express.

Monica Petrică este proprietara lanţului de supermarket-uri Milcov, prezent în orașe precum Verona, Torino, Padova şi Roma, iar în anul 2013 a înregistrat o cifră de afaceri totală de 10 miloane de euro, realizată din importuri 100% de produse româneşti.

Citește și Top 10 cele mai puternice femei din lumea afacerilor

Titlul i-a fost oferit, vineri, la Verona, în cadrul Forumului economic România Italia. La eveniment a luat parte și preşedintele Reprezentanţei Camerei de Comerţ a României în Italia (Cciro Italia), Eugen Terteleac, care a anunțat numele întreprinzătorului român din Italia.

Cel care i-a înmânat premiul a fost primarul din Verona, Flavio Tosi. Din juriu a făcut parte și secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Adrian Volintiru.

Citește și Oprah și lecția de antreprenoriat

Titlu se acordă celor mai merituoşi oameni de afaceri cu paşaport românesc din Italia. Premianţii sunt selectaţi după mai multe criterii: performanţă, vârstă, cifră de afaceri, etc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •