Lucruri de făcut înainte de cumpărarea unei afaceri

Lucruri de facut inainte de cumpararea unei afaceri

Este posibil să nu aveți rezistența și experiența necesară de a construi o companie de la zero. Cu toate acestea, puteți cumpăra o afacere care are deja credibilitate și o puteți face proprie.

Înainte de a căuta companii de cumpărat, există câteva lucruri cheie de înțeles. Pentru cei mai mulți, aceasta va fi o investiție mare, așa că doriți să faceți cea mai bună alegere. Iată ce trebuie să știți atunci când cumpărați o companie.

Căutați afaceri care să se alinieze pasiunii dvs.

Când decideți să dețineți o afacere, trebuie să fie vorba despre mai mult decât bani. Ar trebui să fiți pasionat de asta, astfel încât munca să nu se simtă ca o muncă, scrie entrepreneur.com.

Ce vă face cel mai fericit? Este atunci când gătiți pentru familie sau poate ieșiți la bere cu prietenii? Poate că atunci când sunteți cu barca la pescuit ori când mergeți la vânătoare.

Indiferent de ceea ce vă entuziasmează, despre asta ar trebui să fie afacerea dvs. Puteți deține propriul restaurant, fabrică de bere, port sau magazin. Când iubești ceea ce faci, vei avea mai multă pasiune, ceea ce prezintă de obicei rezultate mai bune.

Cercetați cu atenție companiile de vânzare

Odată ce stabiliți ce tip de companie doriți să dețineți, următorul pas este să căutați companii puse la vânzare.

Citește și: Studiu eJobs: mai mult de 50% dintre candidații care au aplicat anul acesta nu au primit feedback de la angajatori

Unii factori de căutat sunt: locația, gama de prețuri și reputația. Sunteți dispus să călătoriți sau chiar să vă re-localizați? Cu excepția cazului în care așteptați ca o companie din apropierea dvs. să fie vândută, va trebui probabil să vă deplasați. Gândiți-vă la ceea ce sunteți dispus să faceți pentru noua investiție.

Apoi, uitați-vă la preț. Care este bugetul dvs.? Veți dori să vizați echilibrul ideal între locație și gama de prețuri. Ar putea fi benefic să așteptați până când acești factori se aliniază, mai degrabă decât să luați decizii impulsive.

Când găsiți o companie promițătoare, ar trebui să cercetați reputația acesteia. Ce este în neregulă cu afacerea și cum o puteți îmbunătăți? Amintiți-vă că, chiar și atunci când proprietarul se schimbă, veți prelua unele dintre aceste probleme.

Aflați de ce afacerea pe care doriți să o cumpărați este de vânzare

Înțelegerea motivului pentru care este vândută compania este vitală pentru succes. Proprietarul este bătrân și gata să se retragă sau a dat faliment?

Veți dori să căutați companii deja de succes, deoarece acestea vor fi proiecte mai simple. Dar dacă sunteți în căutarea unei oferte bune și doriți să construiți o companie de rezervă, puteți lua în considerare una care are dificultăți.

Înainte de a cumpăra, purtați o conversație aprofundată cu actualii proprietari. Aveți o listă de întrebări și lucruri pe care doriți să le vedeți. Nu vă fie teamă să întrebați despre rapoartele lunare și anuale pentru a înțelege mai bine despre venituri.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

De asemenea, ar trebui să întrebați dacă există datorii existente pe care va trebui să le îngrijiți. A fi complet informat înainte de a cumpăra va însemna mai puține surprize ulterior.

Creați un plan de afaceri

Odată ce ați identificat o companie de cumpărat și sunteți conștienți de defectele acesteia, trebuie să faceți un plan de afaceri detaliat. Achiziționând o afacere existentă, aveți deja o fundație. Ce veți păstra și ce trebuie să dispară?

Înțelegerea unde să investiți și cum să îmbunătățiți afacerea este cheia succesului. Luați în considerare obiectivele pe termen scurt și lung pentru afacerea dvs. Aveți o idee despre cum să le realizați și să vă organizați.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Cu cât planificați mai mult din timp, cu atât prima zi va fi mai ușoară. A face un pas pentru a deveni proprietarul unei companii este un vis pe tot parcursul vieții pentru unii.  Cu toate acestea, există lucruri de luat în considerare. Când căutați o companie de cumpărat, ar trebui să știți de ce este de vânzare și să creați un plan detaliat. Alegeți o companie care se aliniază pasiunii dvs. – și veți fi pe drumul spre succes.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •