100 de tradiții românești

se organizeaza Targul „100 de Traditii Romanesti“

În perioada 31 mai – 2 iunie 2019, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, se organizează Târgul „100 de Tradiții Românești“.
Pentru trei zile, curtea muzeului găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti. Aceştia vor expune icoane, măşti populare, ii şi cătrinţe, chimire şi sumane, covoare, tapiserii și cuverturi tradiționale, vase din ceramică, obiecte din lemn pentru gospodărie, mobilier crestat şi pictat, ouă închistrite, zgărdane și bijuterii din porțelan pictat manual, articole vestimentare din lână împâslită, îmbrăcăminte și accesorii din piele, săpunuri și uleiuri naturale
Producătorii aduc la târg o mulțime de bunătăți: din secuime, vin cu șuncă la cuptor, cârnați picanți și slănină afumată. De la Brăila, vor fi târguite și degustate produse din carne de porc sau de oaie, crescute în ferma proprie. Nu vor lipsi brânzeturile proaspete şi maturate, fructele şi legumele de sezon, mierea şi ţuica de prune, turta dulce de Covasna, prăjiturile și ciocolata de casă, plăcintele și baclavalele, dulceţurile şi sucurile naturale, berea artizanală și produsele vegane.
În curtea interioară, anticarii aşteaptă vizitatorii cu roţi de tors, pluguri, lăzi de zestre, blidare, ciubere, pristolnice, lingurare, costume populare autentice şi mobilier ţărănesc.
Mâncăruri proaspăt preparate care pot fi savurate la târg: ciorbă de potroace, fasole cu ciolan, varză cu costiţă afumată de porc, sărmăluțe cu mămăliguţă, frigărui de pui cu legume şi bulz țărănesc.
Cum în aceasta perioadă sărbătorim Ziua Copilului, la târg vor fi prezenți unii dintre cei mai iscusiți artiști populari, pentru a iniția pe doritori, în tainele meșteșugurilor.
În fiecare zi a evenimentului vor fi deschise:
– „Atelierul de cioplit linguri de lemn“, sub îndrumarea meșterului Ion Rodos din Nucșoara – Argeș, care deține recordul mondial pentru cea mai lungă și mai frumoasă lingură de lemn, cu o lungime de 17,87 m;
– „Atelierul de pictat icoane pe lemn“ al artistei populare Mihaela Bădescu, cu peste 60 de participări la expoziții în țară și străinătate;
– „Atelierul de confecționat păpuși îmbrăcate în costume populare“, condus de meștera Magda Udrea;
– „Atelierul de olărit pentru copii și adulți“, coordonat de doamna Gabriela Hobeanu;
– „Atelierul de încondeiat ouă“, cu Ioana Hotopilă din Suceava, cunoscut artist și meșter popular;
– „Atelierul de pielărie“ al meșterului Florin Spiridon.
Program: zilnic, între orele 10:00 – 18:00
Intrarea la târg este liberă!

(Foto: Everton Yamamoto, www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •