Cum vorbim unul cu altul

de Simina Diaconu, Revista de Povestiri

În vremea noastră internautică, fiecare este un mic difuzor urmărit de o comunitate de prieteni și fani. Am învățat cum să scriem ca să fim admirați pe Facebook, cum să arătăm prin poze că viața noastră e plină de evenimente, de sentimente, de fapte. Avem un public, ne descurcăm foarte bine. Dar cum e când nu-l avem?

În doi nu-l avem! Când vorbim unul cu altul, parcă e mai greu. Tot ce spunem e auzit, totul contează. Tonul, mimica, poziția, toate sunt înregistrate și pot să spună mai mult decât cuvintele. Presiunea e și mai mare în relațiile cumva impuse – cu altcineva în afară de prieteni, pe care ni-i alegem noi, tocmai pentru că ni se potrivesc.

Dar nu numai relațiile la birou sau în familie pot fi dificile. Până la urmă, poate că de la prieteni avem cele mai mari așteptări. Ce se întâmplă atunci când nu fac ce sau cât vrem noi? Dramă și dezamăgire, apoi, o eră glaciară.

Plus toate ciocnirile cu proști, de care avem parte în fiecare zi! Nervi peste nervi. Oare e mereu o problemă de inteligență sau altceva ne face să nu ne înțelegem?

Dacă simțiți că ați putea comunica unu la unu mai bine decât o faceți deja, vă așteptăm la NESTworking, atelierul de comunicare prin coaching de grup. Antrenoarea de comunicare este Magda Bunea, coach. Înscrierile sunt deschise până pe 26 ianuarie, atelierul începe pe 2 februarie, durează o lună, cu întâlniri de două ori pe săptămână, și are loc la București. Am pus mai multe detalii și feedback de la edițiile trecute aici: http://www.revistadepovestiri.ro/coaching/.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •