Reducerile la ofertele de cazare vor fi rare şi nesemnificative în acest an

Reducerile la ofertele de cazare vor fi rare şi nesemnificative in acest an

Românii s-au relaxat în faţa pandemiei şi îşi doresc acum să călătorească, însă reducerile la ofertele de cazare vor fi rare şi nesemnificative în acest an, arată o analiză a agenţiei de turism Travel Planner, specializată în vacanţa de litoral în Bulgaria şi Grecia, care arată că 2020 este un an dificil atât pentru turişti, dar mai ales pentru hotelieri.

”Anul acesta este unul dificil atât pentru turişti, dar mai ales pentru hotelieri. Din punct de vedere financiar domeniul turismului a fost cel mai afectat, unităţile de cazare fiind închise pe durata măsurilor de urgenţă, inclusiv în prezent. În acelaşi timp,  în noul context de sănătate, reprezentaţii hotelurilor sunt obligaţi să investească sume importante pentru a asigura confortul turiştilor şi a minimiza riscul răspândirii SARS COV 2. Dacă anii precedenţi turiştii se bucurau de oferte last minutes, în 2020  reducerile la ofertele de cazare vor fi rare şi nesemnificative”, arată o analiză a agenţiei de turism Travel Planner, specializată în vacanţa de litoral în Bulgaria şi Grecia.

Anul acesta este unul dificil atât pentru turişti, dar mai ales pentru hotelieri

România a încetat Starea de Urgenţă din data de 15 mai 2020, Bulgaria cu două zile mai devreme. În contextul stării internaţionale de sănătate, oficialii ai autorităţilor de turism din regiune tratează modul de traversare a graniţelor vizând atât confortul turiştilor, dar mai ales sănătatea acestora. Informaţii neoficiale arată că se caută o cale de a se traversa graniţele din regiune – România, Bulgaria, Serbia, Grecia – fără  ca turiştii să aibă nevoie de un paşaport de sănătate aşa cum se discuta iniţial, păstrând în acelaşi timp un protocol care să minimizeze riscul de răspândire al SARS – COV-2.

Citește și: Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

Graniţele sunt deschise de pe acum, doar că până pe 15 iunie, oamenii intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în ţară, iar după 15 iunie totul va reveni la normal.

Criza medicală a fost dublată de o criză financiară. În acest context se pune întrebarea dacă românii mai vor să călătorească. În egală măsură, preocuparea turiştilor este cum răspund hotelierii în a păstra siguranţa, oferindu-le, în acelaşi timp binemeritata relaxare, arată reprezentanţii agenţiei de turism.

”Românii s-au relaxat în faţa pandemiei. Acum sunt mai mult preocupaţi de aspecte financiare şi de măsuri de siguranţă luate de hoteluri. Dar cu siguranţă îşi doresc să călătorească în 2020. Aceasta ne arată numărul de telefoane pe care îl primim la agenţie şi turiştii care au ales să-şi amâne vacanţa tot în 2020”, a declarat Sebastian Constantinescu, administratorul agenţiei Travel Planner.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •