De la ce vârstă încep tinerii să folosească telefoanele mobile, calculatoarele sau alte gadgeturi? Este întrebarea de la care a pornit compania finlandeză de telecomunicații DNA Oy pentru a realiza un studiu în rândul copiilor finlandezi cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.
Potrivit emarketer.com, pentru realizarea studiului, DNA Oy s-a bazat pe interviurile cu 400 de părinți și 100 de profesori.
Ce date au reieșit în urma studiului:
* Un procent de 30% din copii aflați la grupa de vârstă 7-8 ani foloseau deja calculatoare. Mai precis, trei din zece copii cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani utilizează laptopurile sau calculatoarele. Copiii mai mari folosesc mai degrabă laptopurile și tabletele.
* Telefoanele mobile sunt folosite în proporție de 90% de toate grupele de vârstă. Mare parte dintre ei le utiliează pentru a da telefoane, alții preferă să se joace. 60% dintre ei fac poze cu telefoanele mobile, iar pe măsură ce înaintează în vârstă, încep să prefere telefoanele pentru a da mesaje.
* Două treimi dintre copiii cu vârste curpinse între 7 și 8 ani ascultă muzică pe mobil.
* 15% dintre copiii de 11-12 ani stau pe Facebook.
* În ceea ce privește tipul de mobile folosite, cea mai mare parte a copiilor dețin smarphone-uri. În procente, 49% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani au astfel de mobile, dar și 80% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani.
eMarketer estimează deja, bazându-se și pe aceste date ale studiului realizat de DNA Oy că 50% dintre utilizatoii de mobile din Finalnda vor avea anul acesta smartphone-uri. Deja există o creștere a numărului de telefoane inteligente în randul copiilor de 9-12 ani.