STUDIU. Sectoarele de activitate din România, atractive pentru fondurile de investiții

Apetitul pentru investiții este în creștere inclusiv în România. Cel puțin așa se susține în cel mai recent studiu Deloitte, care notează că aproape o treime dintre investitori cred că activitatea tranzacțională va crește în următorul an.

Potrivit studiului Deloitte ”CE Private Equity Confidence”, 43% dintre respondenți se așteaptă ca activitatea tranzacțională să se dubleze față de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitavă a Băncii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugerează că piața creditelor va fi mai lichidă.

Citește și Ce investiții aduc succesul în 2015

Intenția privind atragerea de capital înregistrează cea mai mare rată de creștere de când Deloitte a lansat acest studiu, în 2003. Acesta mai arată că investitorii estimează că își vor distribui activitatea, în mod egal, între atragere de capital (30%), management al portfoliului (33%) și investiții noi (37%), în următoarele șase luni.

România în următoarele 12 luni

Studiul relevă și că interesul pentru investiții în sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult față de 2013. Companiile care activează în sectorul IT din România sunt și ele pe radarul investitorilor, prin afacerile de talie mondială cu care au cucerit lumea.

Citește și 10 idei cu investiții minime, pentru a avea nişte angajați fericiți

“Activitatea fondurilor de investiții prezente în România a fost relativ redusă comparativ cu celelalte țări din regiune. Totuși, datorită indicatorilor macro-economici stabili și a activității de atragere de capital anticipate pentru următoarele 12 luni, suntem încrezători că România va deveni atractivă pentru fondurile de investiții mai ales în sectoare ca producție și IT”, a spus Hein van Dam, Partener Deloitte România.

Studiul pot fi consultat pe website-ul global Deloitte.

(Foto: Pictures of Money/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •