Cum arată primul Android Nokia

La doar câteva luni de când a fost vândută companiei Microsoft, Nokia a dezvăluit primul său smartphone cu sistem de operare Android, potrivit CNN.

Noul Android Nokia, creat special pentru piețele emergente, a fost arătat prima dată publicului de către CEO-ul Nokia, Stephen Elop, cu ocazia evenimentului Mobile World Congress, de luni, 24 februarie 2014.

Citește și Ce provocări va avea viitorul CEO al Microsoft

Noul Nokia cu Android va costa între 89 și 109 euro (149 de dolari). Potrivit celor de la CNN, telefoanele – Nokia X, X plus și XL – par concepute mai degrabă să-l apropie pe cumpărător de serviciile Microsoft, decât să concureze cu modelele Nokia Lumia, cu dispozitive Windows.

„Poate că acest telefon este un Android, dar modul în care arată și funcţionează nu sugerează acest lucru. Are propria lui interfață, care amintește în multe privințe de telefonul cu sistem de operare Windows, dar își păstrează alura telefoanelor Nokia”, comentează cei de la CNN.

Citește și TRANZACȚIE – Microsoft cumpară Nokia

Telefonul nu include nici o aplicație Google, dar permite instalarea aplicațiilor de Android. Însă, cea mai mare parte a sistemului de operare a fost adaptată serviciilor Nokia (aplicațiile de mail și camera foto) și Microsoft (Here Maps și motorul de căutare Bing).

Sursă foto: cnn.com