Android Pay: aplicația care permite posesorilor de MasterCard să facă plăți pe smartphone sau tabletă

Indiferent dacă aveți un card de credit, debit, preplătit sau business, de acum, plățile de zi cu zi sunt mult mai simple. Google a lansat aplicația Android Pay, care va permite posesorilor de carduri Mastercard să utilizeze smartphone-urile și tabletele Android pentru plăți rapide și sigure.

Din această vară, posesorii de dispozitive Android vor putea să-și utilizeze cardurile Mastercard de credit, debit, preplătite și business în mod direct, prin Android Pay. Realizatorii aplicației promit că orice achiziție realizată atât de consumatori, cât și de comercianți, va oferi același nivel de siguranță și aceleași beneficii și garanții că orice altă tranzacție Mastercard.

Citește și Google testează un serviciu de plăți pentru telefoane, pe bază de inițiale

Totodată, reprezentanții Android Pay susțin că aplicația nu va transmite niciodată numărul cardului către comercianți. Astfel, consumatorii vor beneficia de un nivel sporit de siguranță.

”Plățile mobile reprezintă azi o parte esențială a pachetului de servicii pentru smartphone-uri și tablete. Datorită Mastercard Digital Enablement Service (MDES) și Android Pay, putem folosi acum tokenuri securizate pentru a facilita plățile realizate cu dispozitivele mobile ale consumatorilor. Această inovație sporește gamă de opțiuni destinate consumatorilor și contribuie la extinderea modalităților de plată cu dispozitive mobile”, a spus Ed Mclaughlin, Chief Emerging Payments Officer, Mastercard.

Android Pay va fi disponibil pentru utilizatorii Android din SUA (cu versiunea KitKat sau mai recentă) în următoarele luni. Plățile contactless sunt acceptate, în acest moment, în Statele Unite la principalele magazine, restaurante, transportatori, benzinării, care vor acceptă acum și tranzacțiile Mastercard prin Android Pay.

Citește și Facebook lansează o aplicație care va permite transfer bancar, în căsuțele de chat

În prezent, cardurile contactless Mastercard sunt acceptate la peste trei milioane de comercianți din 68 de țări din toată lumea, iar serviciul Mastercard Digital Enablement Service permite Android Pay să ofere o experiență de plată simplă și sigură, astfel încât consumatorii să își poată folosi cardurile oricând și oriunde doresc.

(Foto: modernreaders.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •