Cinci tehnologii cheie care vor transforma funcția directorilor financiari

Cinci tehnologii cheie care vor transforma funcția directorilor financiari

Numeroși directori financiari consideră că nu sunt îndeajuns de pregătiți pentru a răspunde cerințelor viitorului. 47% dintre ei declară că funcţia lor actuală nu înglobează toate capacitățile care vor deveni prioritare în următorii ani, iar 69% văd rolul liderului financiar schimbându-se fundamental pe măsură ce sarcinile tradiţionale se automatizează, arată studiul EY The DNA of CFO.

Progresele înregistrate de noile tehnologii oferă directorilor financiari oportunitatea de a-și redefini funcția. 65% dintre respondenţi spun că standardizarea şi procesele automatizate vor reprezenta o prioritate pentru funcţia financiară de mâine. 58% dintre ei declară că în viitor se vor concentra în pricipal pe folosirea tehnologiilor de ultimă generaţie.

Studiul EY prezintă cinci tehnologii-cheie care vor juca un rol semnificativ în transformarea funcţiei financiare: 

  1. Data analytics şi previzionare

În viitor, confruntarea cu volatilitatea şi incertitudinea mediului de afaceri va constitui noua stare de normalitate. O serie întreagă de forţe – presiunea crescândă asupra resurselor naturale, schimbările climatice şi atacurile cibernetice tot mai sofisticate – vor genera provocări pentru organizaţiile multinaţionale.

Directorii financiari trebuie să analizeze permanent modul în care pot folosi o analiza complexă şi predictivă a datelor pentru a îmbunătăți performanţele organizaţiei. 23% dintre liderii financiari consideră că prioritatea numărul unu este îmbunătăţirea capabilităţilor big data şi analytics pentru a face un management eficient al riscului.

finance-future-_five-techonologies

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •