Facebook lansează o aplicație care va permite transfer bancar, în căsuțele de chat

Facebook a introdus o funcție care permite utilizatorilor să transfere bani, prin numai câteva click-uri. Noua funcție ”friend-to-friend payment system” va fi disponibilă în aplicația Messenger.

”Adăugam o nouă funcție la Messenger, care va oferi oamenilor o modalitate convenabilă și sigură de a trimite sau de a primi bani între prieteni. Este ușor și este gratuit”, au declarat reprezentanții Facebook, potrivit Computer Weekly.

Funcția va fi introdusă în curând în SUA, pe Android, iOS și desktop-uri. Despre celelalte spații geografice în care există Facebook nu au fost oferite informații.

Cum funcționează sistemul

Pentru a trimite bani, utilizatorul Facebook trebuie să inițieze o conversație (să deschidă o căsuța de chat cu un prieten), să apese pe iconița ”dolar” și să introducă suma pe care dorește să o trimită. Apoi, trebuie să apese „Pay” și să adauge detaliile cardului de pe care va face tranzacția.

Pentru a primi banii, utilizatorii trebuie să inițieze tot o conversație și să apese „Add Card” în mesaj, înainte de adăugarea detaliilor cardului de debit.

Banii vor fi trimiși în timp real, însă ar putea dura până la trei zile ca aceștia să poată fi folosiți, în funcție de bancă.

Monitorizare anti-fraudă

Reprezentanții Facebook au mai declarat că securitatea este o prioritate în dezvoltarea funcției ”friend-to-friend payment system”.

”Folosim sisteme sigure care criptează conexiunea dintre utilizator și Facebook, precum și informațiile cardului acestuia, atunci când utilizatorul ne solicită să le stocam. (…) Aceste sisteme de plată sunt păstrate într-un mediu sigur, separat de alte părți ale rețelei Facebook și beneficiază de monitorizare și control suplimentare. O echipă de specialiști anti-fraudă monitorizează sistemele pentru a identifica activitatea suspectă de achiziționare, pentru a păstra conturile în siguranță”, au spus aceștia.

Nu este pentru prima oară când o rețea de socializare permite transferuri bancare. În octombrie 2014, banca franceză BPCE a permis utilizatorilor Twitter să facă plăți prin intermediul subsidiarului S-money.

(Foto: mkhmarketing/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •