MasterCard: Toate magazinele europene vor accepta plăți contactless până în 2020

Mike Cowan, Directorul de Emerging Payments Products din cadrul MasterCard, a susținut că până în 2020 europenii vor putea să efectueze plăți contactless în orice magazin.

„De la începutul lui 2016, orice nou terminal de plată implementat trebuie să accepte plăți contactless și fiecare terminal de plată trebuie să accepte aceste plăți până în 2020”, a declarat Mike Cowan, în cadrul evenimentului Future of Payments, desfășurat la Londra.

Citește și: Android Pay: aplicația care permite posesorilor de MasterCard să facă plăți pe smartphone sau tabletă

Potrivit reprezentantului MasterCard, viitoarele terminale trebuie să respecte noul standard de implementare începând cu 1 ianuarie 2016, în timp ce terminalele existente, care nu suportă încă plăți contactless, trebuie înlocuite până cel târziu la data de 1 ianuarie 2020.

Infrastructura va sprijini plăți mobile bazate pe NFC, iar conform spuselor lui Cowan, Apple Pay și Android Pay vor fi susținute de mii de magazine din Europa, atunci când vor deveni disponibile și în afara SUA, conform The Inquirer.

Citește și: Proiect MasterCard: Recunoaștere facială, vocală și prin amprentă

Totodată, Johan Lindstrom, Director Digital Commerce în cadrul MasterCard Europe, a declarat că adoptarea plăților mobile a fost mult mai lentă decât se aștepta compania, dar 2015 va fi un an în care plățile mobile vor evolua, „ca rezultat al intrării pe piață a unor jucători precum Apple și Google”.

(Foto: Håkan Dahlström/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •