Trei din patru români vor renunţă la early booking pentru următoarele 9 luni

Trei din patru romani vor renunta la early booking pentru urmatoarele 9 luni

Românii vor renunţa la a-şi rezerva vacanţe în regim de early booking în următoarele nouă luni de zile, arată un sondaj realizat de touroperatorul IRI Travel cu ajutorul partenerilor săi din ţară, care menţionează că turiştii se arată tot mai reticenţi la a-şi rezerva o vacanţă în următoarea perioadă.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

„Românii vor renunţa la a-şi rezerva vacanţe în regim de early booking în următoarele nouă luni de zile, arată un sondaj realizat de IRI Travel cu ajutorul partenerilor săi din ţară. Sondajul a fost realizat prin telefon pe un eşantion de aproximativ 1.250 de persoane, în momentul în care turiştii au fost contactaţi sau i-au contactat pe consultaţii în turism pentru a-şi reprograma sau anula vacanţele. Numai 1136 de persoane au răspuns cu privire la planurile de vacanţă”, a anunţat compania.

Întrebările au fost puse în perioada 22 aprilie – 4 mai.

„Din discuţiile pe care atât noi cât şi partenerii noştri din ţară le-am avut cu turiştii, aceştia se arată tot mai reticenţi la a-şi rezerva o vacanţă în următoarea perioadă. Litoralul Mării Negre a fost cel mai căutat, atât la români cât şi la bulgari, foarte mulţi clienţi sunând doar să obţină informaţii pentru vacanţe în această vară, dar cu mari rezerve”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Potrivit datelor centralizate de IRI Travel, turiştii din zona Moldovei sunt mai reticenţi cu privire la rezervarea unei vacanţe în regim de early booking, ei reprezentând peste un sfert dintre pesimişti (27%). Aceştia sunt urmaţi de către cei din zona Transilvaniei, cu un procent de 22%, în timp ce pe locul 3 se află dobrogenii, cu un 19%.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

„Diferenţa între cele trei regiuni menţionate mai sus este că, dacă primele două iau în considerare vacanţele pe litoralul românesc, bulgăresc sau turcesc, cei din Tulcea si Constanţa apreciază că despre o vacanţă în Turcia sau Grecia, nici nu se poate discuta în acest an”, a mai spus Lucian Bădîrcea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •