Cum să construiești o echipă performantă?

Cele 10 calitati eficiente ale unui lider de echipa

Înainte de orice altceva, există două condiții fundamentale pentru a atinge performanța.

  1. Să te asiguri că valorile de bază ale echipei sunt unanime.
  2. Comunicarea este constantă și fluidă

Pentru a avea una dintre cele mai performante echipe, însă, nu este suficient doar atât, pentru că oamenii au nevoie de…

A. Leadership

Fiecare echipă are nevoie de un lider asignat care să aibă responsabilitatea finală pentru a livra proiectele în termenele setate. Ar fi ideal dacă toți ne-am asuma același grad de răspundere, însă oamenii au nevoie de cineva care să îi coordoneze. 

B. Scop comun

Obiectivul căruia i se dedică o echipă trebuie să fie explicit și exprimat într-un fel în care fiecare membru să înțeleagă cum va fi atins și de ce îl urmăm. Oricine din echipă trebuie să fie dedicat în atingerea acelui scop și să opereze fără intenții ascunse sau priorități competiționale.

C. Roluri clar definite pentru subgrupuri

Pentru a fi eficiente, echipele se pot împărți în grupuri mai mici, care se ocupă de anumite task-uri în parte. Este important ca fiecare divizie să își cunoască scopul și să acționeze conform unei planificări corelate cu ceea ce fac restul.

D. Resurse comune

Nevoile echipei trebuie să le depășească în importanță pe cele ale unui subgrup sau individ, astfel resursele sunt alocate conform obiectivului final. Aici sunt incluse resursele palpabile precum bani, spațiu, echipament, instrumente și oameni. Însă, anumite resurse sunt și cele mai greu de măsurat  precum idei, feedback, abordări inovatoare și cunoștințe. De multe ori, acestea din urmă nu sunt corect recunoscute, valorificate și devin ignorate. O asemenea abordare conduce la inhibarea unei viitoare împărtășiri a acestor resurse foarte importante pentru potențialul oricărei echipe de lucru.

E. Comunicare eficientă și frecventă

Comunicarea într-o echipă este precum sângele într-un organism ca nivel de importanță. Aduce claritate și înțelegere între membri. Aceasta ar trebui să se întâmple eficient și des, fiind un aspect cerut de fiecare membru din echipă. Acesta oferă feedback atunci când simt că acest standard nu este atins.

F. Efortul comun depus constant și cu entuziasm

Nu este deloc productiv sau plăcut să lucrezi într-o echipă care nu este unită și entuziasmată în a lucra către atingerea obiectivului setat. Este normal să existe neînțelegeri, opinii diferite, însă ele pot fi prezentate astfel încât să întărească echipa, nu să o slăbească.

G. Suprimarea periodică și temporară a ego-ului

Egoul este util, în anumite situații. Conduce la excelență și curaj. Însă, dacă este necontrolat, poate dăuna într-o echipă. Acesta se poate manifesta în câteva feluri. Fie când un individ domină grupul său când nu reușește să își exprime punctul de vedere. Obiectivul sănătos este ca orice intervenție a fiecărui membru de echipă să fie observată și abordată la un nivel adecvat.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •