5 elemente ale unui CV convingător

5 elemente ale unui CV convingător

Procesul de a obține un job poate fi dificil. De la scrierea unei scrisori de intenție până la interviul propriu-zis, sunt câțiva pași plini de provocări. Unul dintre elementele esențiale ale oricărui proces de angajare este crearea unui CV convingător și onest. Știai că unele companii (în special cele de dimensiuni mari) primesc, în medie, 250 de CV-uri pentru fiecare job lansat?

Așadar, presiunea de a te face văzut printre ceilalți aplicanți este destul de mare. Asigură-te că inserezi în construcția CV-ului cele mai bune practici și procesul poate deveni mai ușor.

 

Simplitate și minimalism

Un CV trebuie să fie cursiv și ușor de citit, din moment ce recruiterii nu au timp să analizeze pagini întregi. Așadar, informația cea mai importantă va fi așezată pe prima pagină, cu un font de 10-12 și o structură simplă – folosiți “bullets”, nu paragrafe.

Experiența relevantă

Orice aspect relevant din trecutul profesional pentru jobul respectiv trebuie trecut în CV. Nu intra în detalii precum rutina zilnică, ci enumeră rezultatele importante, contribuțiile avute. Conectează ceea ce ai obținut în rolurile anterioare cu ce obiective ai de atins în job-ul la care aplici.

Datele de contact

Acest capitol este simplu și evident, însă o greșeală poate anula șansa de a obține un interviu. Necesare sunt adresa de e-mail și numărul de telefon, dar poți menționa și un blog/profil de social media dacă ele sunt utile și relevă profesionalism.

Studii relevante

Menționează orice diplomă de studii superioare obținută, certificări etc. Listează instituția și orice alte cursuri absolvite ce pot fi relevante pentru noul job. Această secțiune ar trebui să se afle la sfârșitul documentului, pentru a se păstra focusul pe experiența profesională.

Lista de abilități

Creează o listă de abilități special concepută pentru job-ul la care aplici. Poți lucra într-un program ce este util pentru task-urile tale viitoare? Ai o experiență care te deosebește de ceilalți? Deții o anumită experiență pe care o poți aplica în diverse proiecte? Menționează ceea ce ți se pare relevant.

Un CV succint, dar revelator este extrem de important în procesul de angajare. Alături de o scrisoare de motivație bine scrisă, sinceră și autentică, sunt instrumentele fără de care nu poți ajunge în etapa următoare a unei recrutări.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •