Care sunt criteriile de angajare la Wizz Air și care este strategia de dezvoltare a companiei pentru anul 2014 – interviu

Daniel de Carvalho Wizz Air

Compania aeriană low-cost Wizz Air va inaugura, în această vară, o nouă bază, la Craiova, și va opera zboruri spre Dortmund, Roma Ciampino, Barcelona și Bologna, a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air, într-un scurt interviu pentru Manager Express.

Pentru baza din Craiova, Wizz Air va recruta atât piloți, cât și echipaj de cabină. În cazul însoțitorilor de zbor, aceștia trebuie să aibă abilitatea să lucreze în echipă, să aibă capacitate să învețe permanent și, nu în ultimul rând, să aibă competențe ligvistice.

Cât despre strategia de dezvoltare pe care o are Wizz Air pentru anul 2014, aceasta include creșterea capacității în Europa Centrală și de Sud-Est prin inaugurarea de noi baze.

De ce a ales Wizz Air să-și deschidă o nouă bază în România, pe lângă cele patru deja existente?

Românii îndrăgesc tarifele accesibile. Businessul nostru a cunoscut o creștere continuă în România de la primul zbor din Târgu Mureș, în 2006. De asemenea, din România ni s-au alăturat și profesioniști în aviație, majoritatea angajaților pe rețeaua din România sunt din țara. Luând în considerare experiența creșterii operațiunilor locale, deschiderea unei noi baze și extinderea operațiunilor a fost alegerea naturală.

Ce strategie de dezvoltare aveți pentru anul 2014?

Mereu căutăm să ne extindem rețeaua și să oferim tarife accesibile unui număr cât mai mare de clienți. Nouă bază din Craiova, anunțată anul trecut, va fi inaugurată în această vară cu noi zboruri spre Dortmund, Roma Ciampino, Barcelona și Bologna. Recent am anunțat un nou aeroport în România -€“ Sibiu. Începând cu 14 iunie, Wizz Air va operă o nouă rută Sibiu-Londra Luton.

În acest an vom continua strategia de a ne crește capacitatea în Europa Centrală și de Sud-Est prin inaugurarea de noi baze, prin adăugarea de noi aeroporturi în rețea și prin lansarea de noi rute atractive Est-Vest, dar și dincolo de granițele europene.

Verificăm în permanență potențialul noilor rute pentru a introduce noi zboruri acolo unde este cerere și potențial de dezvoltare.

Care sunt criteriile de departajare pentru cei care aplică pentru un post de însoțitor de zbor la Wizz Air?

Mereu căutăm candidatii potriviți să devină viitorii angajați Wizz Air. Însoțitorii de zbor Wizz Air au în grijă siguranța pasagerilor și se preocupă să le ofere un zbor plăcut și confortabil. Competențele lingvistice sunt foarte importante alături de abilitatea de a lucra în echipă, profesionalismul și capacitatea de a învăța în permanență.

De ce avantaje au parte angajații Wizz Air?

Echipajul de cabină are oportunitatea de a călători, de a trăi o „viată la înălțime”. Toți angajații Wizz Air au acces la beneficii de călătorie, chiar și la reduceri pentru familie și prieteni. Însă mai presus de orice, echipajul Wizz Air face parte dintr-o echipă motivată, calificată, împărtășind cunoștințele și pasiunea pentru aviație.

Cum încercați să creșteți competitivitatea companiei în ceea ce privește angajații? (Cum îi stimulați să fie mai eficienți? Le oferiți bonusuri de performanță, training-uri de specializare, le oferiți periodic un feedback al activității lor în cadrul companiei?)?

Oferim angajaților noștri un mediu de lucru profesionist și multicultural. Pe lângă beneficiile obișnuite, angajații noștri trec printr-o serie de teste, în funcție de poziția pentru care aplică. Imediat ce sunt acceptați în echipa noastră, toți sunt pregătiți în concordanță cu poziția respectivă.

Dintre cei 1.700 de angajați, ce poziții sunt predominante? Ce căutați, mai ales?

În fiecare piață pe care operăm căutăm atât piloți, cât și echipaj de cabină. În funcție de dimensiunea pieței căutăm și mecanici, personal de birou sau altele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •