5 moduri pentru a îmbunătăți comunicarea internă

5 moduri pentru a îmbunătăți comunicarea internă

Comunicarea internă este foarte importantă pentru orice companie și pentru orice antreprenor. Dar comunicarea eficientă este mai mult decât atât și are un impact foarte mare asupra succesului unui business. Potrivit Forbes, emailurile și prezentările PowerPoint de la ședințele trimestriale nu mai sunt suficiente, iar Holmes Report spune că, afacerile cu sisteme de comunicare internă foarte bune au o rată de succes pe toate planurile cu până la 47% mai mare decât celelalte. Din cele peste 400 de companii sondate pe o perioadă mai lungă de un an, aproximativ 37 de milioane de dolari s-au pierdut ca urmare a neînțelegerilor dintre angajați care se datorează slabei comuncări.

Dacă vrei să îmbunătățești șansele de succes ale companiei tale, evaluează modul de organizare al comunicării tale interne și urmărește câțiva pași simpli pentru a o îmbunătăți.

Fii exemplu pentru angajați

Este normal ca antreprenorii care se află la prima companie înființată să nu dețină toate secretele unui stil de comunicare eficientă. Cei cu mai multă experiență știu că a fi primul care oferă informații noi, feedback și care răspund la întrebări setează un ritm al proceselor de comunicare în companie. Angajații vor fi angrenați mereu în schimbul de informații și se vor obișnui să ofere la rândul lor feedback și să comunice cu ceilalți constant.

Misiunea și viziunea companiei sunt clare pentru toată lumea

Așteptările oricărui antreprenor sunt ca angajații lor să îi ajute să ducă firma spre atingerea obiectivelor acesteia. Dar ești sigur că toți angajații înțeleg și rezonează cu misiunea ta? Pentru a lucra eficient și pentru a te îndrepta pe calea cea bună spre un scop, trebuie să înțelegi de ce anume lucrezi și către ce tinzi. Asigură-te că toate acestea sunt clare și accesibile tuturor.

Renunță la întâlniri și emailuri inutile

Întâlnirile constante pot fi de folos, dar există foarte multe instrumente online care pot ajuta la diseminarea informației fără a întrerupe procesele de lucru ale angajaților. Comunicarea statusurilor proiectelor, dacă nu implică luare de decizii, pot fi comunicate pe e-mail sau cu jurul unui sistem intern de raportare.

Renunță la ierarhii

În business, ierarhiile creează blocaje de comunicare. În special procesele decizionale care trebuie, în teorie, să treacă prin cel puțin trei manageri. Creați structuri simple de comunicare și informare și responsabilizați team leaderii să ia decizii punctuale.

Creează patternuri de comunicare

Setează procese regulate de raportare pentru a crea un ritm de lucru. Fie call-uri săptămânale sau lunare, evaluări trimestriale, toate aceste ”automatizări” îi ajută pe angajați să se organizeze și elimină căutarea permanentă de informație de către ceilalți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •