Wizz Air și Blue Air, în topul celor mai ieftine companii aeriene low-cost

Wizz Air și Blue Air, în topul celor mai ieftine companii aeriene low-cost

Un studiu realizat recent de whichairline.com arată care sunt cele mai ieftine companii aeriene de tip low-cost. Pe primele trei locuri se află Pegasus Airlines, Wizz Air și Blue Air.

airlines

Cu toate că până acum Ryanair era considerată, potrivit whichairline.com, drept cea mai ieftină dintre companii, în raport cu taxele pe care aceasta le percepe (incluzând taxele pentru bagajele mai mari de 20 de kilograme), ea s-a poziționat abia pe locul patru.

Pegasus Airline, de exemplu, percepe un preț de ce include taxele de bagaj și comisionul de tranzacţie online de 63.19 euro; Wizz Air, 75.74  de euro; Blue Air 82.45 de euro, iar Ryanair 83.45 de euro.

Cei de la whichairline.com recomandă călătorilor să fie foarte atenți atunci când aleg să călătorească cu una dintre companiile low-cost întrucât ele operează, în unele cazuri, cu tot felul de taxe mai mult sau mai puțin sesizabile la prima vedere. Spre exemplu, dacă optezi să iei un bagaj de 15 kilograme, dar la aeroport descoperi că ai cinci kilograme peste, anumite companii te pot obliga să plătești în plus 100 de euro.

În raport cu prețul biletelor, Ryanair păstrează primul loc în topul companiilor aeriene low-cost. Prețul mediu pentru un bilet este de 58.45 de euro. Pentru Wizz Air, prețul mediu al unui bilet ajunge la 60.74 de euro, iar la Pegasul Airlines la 63.19 euro.

airlines 2

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •