Cum gândește un manager de succes – Infografic

O universitate americană a încercat să construiască un infografic pornind de la următoarea temă: Cum poate fi definit un manager de succes și cum gândește el?

Instituția a grupat calitățile unui bun manager în patru mari categorii: interes și talent, încredere și reputație, diplomație și îndrumare, iar pentru fiecare dinte ele au fost identificate o serie de atribute.

* Din start, un manager trebuie să știe cum să comunice cu oamenii pe care îi coordonează.

* Cum managerul este un motor care pune oamenii în acțiune, el trebuie să știe care sunt atuurile fiecărui angajat în parte, să știe ce îl motivează, cum poate deveni el mai bun, toate pentru a contribui, în final, la creșterea productivității unei companii.

* Din perspectiva talentului, un bun manager are o etică de muncă solidă, îi place să îi ajute pe ceilalți și mereu încearcă să găsească cele mai bune soluții.

* Din punct de vedere al încrederii, angajații consideră că un bun manager este cel care îi ascultă și este atent la nevoile și problemele lor.

* De asemenea, angajații apreciază să fie tratați corect și cu răbdare. De aceea, un bun manager trebuie să știe cum să găsească un consens în orice situație.

* Americanii, de exemplu, preferă doar în proporție de 35% o mărire de salariu în locul unui bun manager.

Cum gândește un manager

Sursă foto

Voi cum credeți ar trebui să fie un bun manager?