Cum să vă planificați bugetul pentru 2021

Cum sa va planificati bugetul pentru 2021

Planificarea bugetului dvs. pentru următoarele 12 luni, în contextul unei pandemii și a unei economii date peste cap, poate fi dificilă, dar nu este imposibilă. Iată câteva sfaturi pentru proprietarii de afaceri mici care doresc să se pregătească pentru un 2021 tumultuos:

1. Puneți-vă întrebări cheie despre performanța companiei dvs.

Pandemia a lovit afacerile în mod diferit în funcție de industria lor și de capacitatea lor de a pivota și de a se adapta. Ca atare, unele companii își pot planifica creșterea în 2021, în timp ce altele trebuie să rămână conservatoare în prognozele lor, scrie business.com.

Dar există întrebări pe care toți proprietarii de întreprinderi ar trebui să și le pună, a spus Paula McMillan, membru al Comitetului de acreditare a specialistului financiar personal AICPA (Institutul American al Contabililor Publici Certificați) Răspunsurile dvs. la aceste cinci întrebări vor dicta tipul de buget pe care îl creați:

  • În 2021, cum vor fi comparate vânzările din 2019: mai sus, mai jos sau cam la fel?
  • Într-un mediu normal în 2021, cât de importante sunt produsele și serviciile dvs. pentru clienți: mai puțin relevante, mai relevante sau cam aceleași?
  • Care a fost nivelul dvs. de servicii pentru clienți și implicare în timpul pandemiei: mai angajat, mai puțin angajat sau cam același?
  • Cât de importantă este creșterea pentru afacerea dvs. în 2021: critică sau confortabilă?
  • Cât ați investit în infrastructură și oamenii dvs. pe baza creșterii așteptate: insuficient, prea mult sau suma corectă?

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Răspunsurile vor dezvălui dacă intenționați să vă dezvoltați sau dacă aveți nevoie să limitați costurile. Cifrele dvs. de vânzări oferă un exemplu evident: dacă proiectați că vor fi mai mici, poate fi necesar să vă tăiați bugetul; dacă vă așteptați să crească, puteți planifica în avans.

2. Creați bugete de scenariu

Cheia unui buget de succes este să aveți suficient flux de numerar. Acest lucru este deosebit de important în 2021, deoarece prognozarea cu atâtea incertitudini necesită îmbunătățire. Ben Richmond, manager la Xero, a cerut proprietarilor de afaceri să creeze bugete pentru cel mai rău caz și cel mai bun caz și să determine cât de mult flux de numerar este necesar în ambele cazuri.

„Bugetarea scenariului vă permite să vă gândiți la cum arată fluxul de numerar și dacă aveți nevoie de mai multe finanțări”, a spus Richmond. „Oferă încredere întreprinderilor mici. Știu că sunt lucruri de făcut în fiecare scenariu.”

3. Faceți o imagine de ansamblu asupra afacerii dvs.

Pentru multe întreprinderi mici, bugetarea depinde de detalii. Vă oferă posibilitatea de a planifica detaliile financiare ale afacerii de la o lună la alta sau de la an la an și acest lucru vă ajută să planificați inventarul, prețurile și fluxul de numerar.

Cu toate acestea, Matt Baker, vicepreședinte senior pentru dezvoltare corporativă și internațional la FreshBooks, a declarat că un buget ar trebui să includă și o imagine de ansamblu asupra afacerii dvs.

„O mulțime de oameni sunt concentrați asupra microimaginii, dar la fel de important este și vederea de ansamblu”, a spus Baker. „Uneori, este util să vă gândiți dincolo de locul în care încercați să mergeți cu afacerea. Când vă puneți în ambele scenarii, vă ajută la bugetare.”

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Atașarea bugetului la factorii de creștere, indiferent dacă este vorba de a atrage mai mulți clienți sau de a reține mai mulți clienți existenți, vă va ajuta să atingeți aceste obiective, a spus el.

Dacă 2020 ne-a învățat ceva, este să ne așteptăm la neașteptat. Acest lucru nu dispare pe măsură ce ne îndreptăm spre 2021. Proprietarii de întreprinderi mici care planifică diferite scenarii vor fi într-o poziție mai bună pentru a face față furtunilor decât cei care evită planificarea și bugetarea.

Sursa foto: Unsplash

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •