Alexandra Lipovan, fondatoarea clătităriei ClaTos, desemnată „Antreprenorul lunii iunie”

Programul „Antreprenorul lunii, al Ambasadei SUA în România, continuă și în această lună. Premiul din iunie a ajuns la Alexandra Lipovan, fondatoarea ClaTos, o clătitărie mobilă din Satu Mare, unde Tânăra comercializează clătite pregătite în stil tradiţional franţuzesc.

„Ambasada SUA o felicită pe Alexandra Lipovan pentru succesul său. Ea ne reaminteşte tuturor că economia românească oferă o multitudine de oportunităţi mici şi mari de afaceri, accesibile celor care au curajul de a le încerca. Pe măsură ce România continuă să se dezvolte, va avea de câştigat graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, le adaptează şi le reformează pe cele vechi şi conduc ţara spre viitor”, a transmis Ambasada SUA, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Tipuri de antreprenori. Tu care ești?

În 2012, Alexandra Lipovan a înfiinţat Clătităria ClaTos, o clătitărie mobilă, în Satu Mare, unde comercializează clătite pregătite în stil tradiţional franţuzesc. Înarmată cu pasiunea pentru gătit şi o mică sumă de bani economisiţi dintr-un serviciu cu jumătate de normă, Alexandra Lipovan a lansat această microîntreprindere în timpul studenţiei sale la Cluj. Ea a transformat pasiunea pentru clătitele franţuzeşti într-o afacere înfloritoare şi de succes, cu doi angajaţi. Căsuţa sa mobilă este o prezenţă îndrăgită pe străzile pitoreşti din Satu Mare, oferind preparate delicioase la un preţ accesibil.

Alexandra Lipovan şi-a folosit succesul pentru a îmbunătăţi vieţile copiilor îngrijiţi prin programe de asistenţă socială, ca parte a campaniei sale umanitare „O clătită pentru o cauză nobilă”. În cadrul campaniei, ea donează profiturile realizate în fiecare zi de vineri Serviciului de Asistenţă Socială al Municipiului Satu Mare.

Citește și: Secretul succesului: Sfaturi de la cei mai cunoscuți antreprenori din lume

Al șaselea premiu

Prin programul „Antreprenorul lunii”, Ambasada SUA aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România și care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate.

Până în prezent, au mai fost acordate cinci premii: pentru luna ianuarie, titlul ”Antreprenorul lunii” a fost primit de Lucian Neacşu, proprietarul producătorului de vinuri Senator Wine; pentru luna februarie, titlul a ajuns la Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor în Software; pentru luna martie, premiul a ajuns la Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic; pentru luna aprilie, la Atelierul de Pânză, iar pentru luna mai, la compania MIRA Rehab.

Citește și: Florentin Banu: Dacă vrei să faci bani adevărați trebuie să devii antreprenor

(Foto: Mihai Huzău/Facebook)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •